Recruiter inhuren? Dit is de meerwaarde van 200+ jaar ervaring

Xander Rondhuis

Wellicht heb je het al wel eens voorbij zien komen; bij Timetohire kun je een recruiter inhuren met 200+ jaar ervaring. Nu denk je bij jezelf: ‘’wacht even, dit klopt niet. De levensverwachting gaat momenteel rap omhoog, maar dit is wel heel erg optimistisch!’’

Uiteraard hebben wij geen stokoude mensen van de leeftijdscategorie Sinterklaas of Merlijn de Tovenaar in dienst. Wel hebben wij een structuur én cultuur die uitnodigen om intensief samen te werken. Daarnaast nemen we recruitmentspecialisten aan met genoeg kennis en ervaring. Om je een goed inzicht te geven in hoe wij samenwerken binnen Timetohire en waarom dit van essentieel belang is voor jouw tijdelijke oplossing, bied ik je een inkijkje in hoe we dit organiseren

#samensuccesvol

De hashtag #samensuccesvol is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het sluit aan op onze kernwaardes en het is een belangrijk goed binnen de organisatie. Je weet niet altijd alles en je hebt altijd functies of doelgroepen die je beter of minder goed liggen. Dit is precies de reden waarom recruitmentbureaus met een sterk specialisme en een No Cure No Pay model nog steeds een bestaansrecht hebben. Maar wat nou als je van elke nichemarkt of discipline wel een specialist in huis hebt? Van technische marktkennis gecombineerd met referral recruitment tot een finance achtergrond met een sausje employer branding. Het kan allemaal. Alle combinaties zijn mogelijk. Maar dan moet je nog wel zorgen dat je die kennis ook deelt en daar extra tijd voor vrijmaakt, net zo goed als dat je je kwetsbaar moet durven opstellen om de juiste vragen te stellen en te blijven ontwikkelen.

De reden dat wij zo intrinsiek gemotiveerd zijn om samen te werken, is dat wij geen individueel belang hebben. Alles wat wij doen staat in het teken van het groepsbelang. Uiteraard ben je er om jezelf te ontwikkelen en als de nood aan de man is schiet ook bij ons iedereen in een staat van overleving – maak je geen zorgen. Wat ik er wel mee bedoel, is dat wij geen persoonlijke targets of individualistisch bonusmodel hebben. Dat we consultants aannemen die energie krijgen van het helpen van andere mensen. Dat we ons gezamenlijk inzetten voor individuele groei en voor de groei van het bedrijf.

De meerwaarde voor jou als klant

In de praktijk zie je dat veel consultants met elkaar contact zoeken om te sparren over verschillende disciplines en facetten binnen recruitment. Denk hierbij aan het delen van up-to-date boolean searches, salaris benchmarks van bepaalde disciplines of het simpelweg het uitzetten van vacatures of beknopte profielomschrijvingen in het eigen netwerk. Zo komt het best vaak voor dat er iemand wordt geplaatst uit het netwerk van recruitment specialist A bij een opdracht van recruitment specialist B. Op deze manier wordt er (kosteloos!) optimaal gebruik gemaakt van elkaars netwerk. Als organisatie heb je dus een groot voordeel bij het inhuren van een recruiter, omdat we snel en gemakkelijk van elkaars netwerk en kennis gebruik kunnen maken en dit niet elders hoeven te halen.

Dit betekent dat je een recruitmentspecialist in huis haalt die tot meer in staat is dan een individu. Naast het grote netwerk, de verschillende specialismes en een database aan succesvolle wervingsstrategieën kunnen we ook snel schakelen als het gaat om uitval of vakanties.

Wil je meer weten? Lees dan onze success stories of download een van onze succes cases.

Ben je actief op zoek naar een tijdelijke oplossing, zit je met een acute recruitment uitdaging of wil je meer weten over het inhuren van een recruiter? Stel je vraag via de chat of bel ons. Het spreekwoordelijke schaap met de vijf poten hebben ook wíj niet in huis. Wel eentje die stevig in zijn schoenen staat en een boordevolle rugzak aan ervaring meeneemt.

Door Xander Rondhuis, Recruitment Specialist bij Timetohire.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze Vacatures