Recruitmentstrategie

Hoe beter je hebt nagedacht over je strategie des te groter de kans op recruitment succes

Veel organisaties ervaren dat het vinden en aantrekken van geschikte kandidaten een uitdaging kan zijn en daarom kan het opzetten van een recruitmentstrategie een oplossing bieden. Timetohire is gespecialiseerd in het ontwikkelen van effectieve recruitmentstrategieën. Bij meer dan 50 opdrachtgevers zetten wij dagelijks ervaren recruitmentexperts in die dit vakgebied echt als een expertise zien. Lees verder en ontdek welke voordelen een goede recruitmentstrategie voor jouw organisatie kan hebben.

Haal je doelen met een strategisch recruitmentplan

Weet jij waar jouw organisatie voor staat en waar het de komende jaren naartoe wil? Heldere bedrijfsdoelstellingen zijn het startpunt van een succesvol strategisch recruitmentplan. Zonder een recruitmentplan en dus niet weten wat er nodig is, zal het lastig worden om je doelen te halen. Daarom stellen wij samen met jou vast wat er in jouw recruitmentplan dient te staan om de gewenste doelen te realiseren. Je kunt namelijk alleen succesvol zijn in het binnenhalen en behouden
van talent als je werving koppelt aan strategie. Zo zorgen we samen voor afstemming en helderheid; iedereen moet aangesloten zijn bij de koers die jouw organisatie vaart. Iedereen in de organisatie moet weten hoe ze kunnen bijdragen aan het recruitmentproces en moet ervan doordrongen zijn dat het succes van de onderneming hier mede van afhangt.

Alleen met juiste strategie kan recruitment een succes worden

Je succes valt of staat bij je strategie

Een goed doordachte recruitmentstrategie is gericht op duurzame groei en continuïteit. Met Recruitment Process Outsourcing ben jij hiervan verzekerd. Van het opbouwen van talentpools en het onderhouden van relaties met potentiële kandidaten en een sterk werkgeversmerk zorgt voor een constante instroom van gekwalificeerd talent, waardoor jouw bedrijf zich op lange termijn kan ontwikkelen en excelleren.

Meer over RPO

Verzekerd van een goede strategie

Met RPO ben je verzekerd van een bewezen succesvolle strategie en een recruitmentplan.

 • Gerichte aanpak: een goed doordachte recruitmentstrategie stelt jou in staat om gericht en efficiënt op zoek te gaan naar de kandidaten die jouw organisatie nodig heeft en niet die men kan vinden. Het helpt bij het identificeren kansen, de juiste kanalen en methoden om potentiële kandidaten te bereiken en aan te zetten tot actie.
 • Kwaliteit van kandidaten: een strategische aanpak bij recruitment zorgt ervoor dat de focus ligt op het aantrekken van kandidaten die passen bij de specifieke behoeften en cultuur van de organisatie. Dit resulteert in het aantrekken van hoogwaardige kandidaten die waarde kunnen toevoegen aan het team.
 • Kostenbesparing: door een goed gedefinieerde recruitmentstrategie te volgen, ga je aanzienlijk kosten besparen. Het stelt jou in staat om zelf het gewilde talent aan te trekken, de juiste kanalen te selecteren en de meest effectieve methoden te gebruiken om kandidaten te verleiden, waardoor onnodige uitgaven voor werving & selectie trajecten en dure interim professionals kan worden voorkomen.
 • Concurrentievoordeel: een sterke recruitmentstrategie geeft organisaties een concurrentievoordeel. Het stelt hen in staat om zich te onderscheiden door een effectieve positionering op de arbeidsmarkt, het aantrekken van topkandidaten en het opbouwen van een talentenpool voor toekomstige behoeften.
 • Lange termijn succes: een goed doordachte recruitmentstrategie is gericht op de lange termijn. Het stelt organisaties in staat om een sterke talentenpipeline op te bouwen, waardoor ze voortdurend kunnen voorzien in hun personeelsbehoeften en de groei en ontwikkeling van de organisatie kunnen ondersteunen.

Meer dan 50 bedrijven zijn je voor gegaan

Met ons framework ben je verzekerd van succes

Wij hebben onze expertise en ervaring gebundeld in ons Recruitment Success Framework. Hierin laten wij in tien stappen zien hoe je recruitment tot een succes maakt. Download het framework of neem direct contact op met een specialist.

Direct contact opnemen Download ons Success Framework

Hoe wij 120 schaarse profielen invullen

RPO bij Priva

“De vacatures zijn herschreven en templates beschikbaar gesteld, de werkenbij site is aangepakt en verbeterd om de employer branding beter neer te zetten. “

Kevin Wouters RPO Lead

Bekijk case

Ontdek hoe je verder komt met je bedrijf

 • Haal de kennis en expertise van een compleet recruitment team in huis.

 • Creeer een aantrekkelijk werkgeversmerk om te concurreren met de gevestigde orde.

 • Minimaliseer die tijd om de beste kandidaten te sourcen.

  *Hiermee ga je akkoord met de algemene voorwaarden en privacy policy

  timetohire_30mei_2022_91539 copy