Referral Recruitment

Bespaar kosten en verhoog de kwaliteit met Referral Recruitment

Referral recruitment is één van de drie pilaren, naast sourcing en Employer Branding, waarop we bij onze klanten het succesvol werven van kandidaten  bouwen. Niet alleen zijn jouw eigen medewerkers de beste ambassadeurs voor het werken bij jouw organisatie. Kandidaten die worden aangedragen vanuit iemand persoonlijke netwerk blijven langer, presteren beter en het risico op een ‘bad hire’ is een stuk lager. Mensen dragen namelijk niet zomaar iemand aan, maar alleen als ze die persoon kennen en een goed gevoel hebben dat ze bij de organisatie passen. Tenslotte liggen de kosten ook vaak een stuk lager als je een kandidaat uit een persoonlijk netwerk kan halen. Waar je voor een agency al snel richting de €10.000 kwijt bent, is een belonging van €1000 tot €2000 genoeg om mensen te motiveren om actief rond te kijken. Genoeg reden om hiermee aan de slag te gaan dus. 

De voordelen van Referral Recruitment

Blijven langer

Kandidaten uit het netwerk van jouw collega’s blijven langer

Betere culture fit

Collega’s dragen alleen kandidaten aan waarvan ze denken dat ze bij de organisatie passen

Lagere kosten

Geen kosten aan dure bureaus of campagnes

Presteren beter

28% van de kandidaten uit referral zijn overperformers

De manier om de beste kandidaten te vinden

Wat is referral recruitment

Referral recruitment is een krachtige strategie die je gebruikt om getalenteerde werknemers aan te trekken via het netwerk van jouw medewerkers In plaats van traditionele wervingsmethoden te gebruiken, moedig je jouw huidige werknemers aan om geschikte kandidaten voor openstaande posities aan te bevelen. Deze aanbevelingen worden ‘referrals’ genoemd. Er zijn verschillende manieren waarop je medewerkers uitnodigt om kandidaten aan te dragen. Vaak gaat een financiële beloning gepaard met één of meerdere ludieke beloningen die bij de cultuur van de organisatie passen. 
Bovendien draagt referral recruitment bij aan een positieve werkomgeving en werknemersbetrokkenheid. Werknemers voelen zich gewaardeerd wanneer hun aanbevelingen serieus worden genomen, wat ook de teamdynamiek en samenwerking kan verbeteren. Bij Timetohire kunnen wij je helpen bij het opzetten en beheren van een effectief referral recruitment programma. Wij bieden expertise, technologie en ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw organisatie het beste talent binnenhaalt via het netwerk van je eigen medewerkers.

Haal in één klap een hele recruitmentorganisatie in huis

Wat is RPO


Met RPO haal je een complete recruitmentorganisatie in huis en ben je opgewassen tegen de schaarste op de markt. Wij zorgen ervoor dat jij de beste mensen voor jouw organisatie aantrekt tegen de laagste kosten. Met RPO zorgen we voor succes op elk vlak binnen recruitment. Van het opzetten van een wervingsplan tot het optimaliseren van processen en alles te optimaliseren aan de hand van data. Op deze manier werk je aan het succes op de lange termijn.

Meer over RPO

De gouden combo voor recruitment succes.

Sourcing en Employer Branding

Alleen met Referral Recruitment ga je als organisatie de wedstrijd niet winnen. Het is belangrijk dat er naast kandidaten uit het bestaande netwerk, ook kandidaten worden bereikt die nog onbekend zijn voor de organisatie. Door naast referral recruitment sourcing en Employer branding goed te combineren weet je tot 40% meer kandidaten aan te trekken. Daarom dat wij binnen RPO met alle drie de kanalen aan de slag gaan om jouw succes te garanderen.

Meer over sourcen Meer over Employer Branding

Unieke aanpak voor succes

Recruitment Success Framework

Wij hebben onze expertise en ervaring gebundeld in ons Recruitment Success Framework. Hierin laten wij in tien stappen zien hoe je recruitment tot een succes maakt.

Onze aanpak Download RSF

Hoe wij 120 schaarse profielen invullen

RPO bij Priva

“De vacatures zijn herschreven en templates beschikbaar gesteld, de werkenbij site is aangepakt en verbeterd om de employer branding beter neer te zetten. “

Kevin Wouters RPO Lead

Bekijk case

Ontdek hoe je verder komt met je bedrijf

  • Haal de kennis en expertise van een compleet recruitment team in huis.

  • Creeer een aantrekkelijk werkgeversmerk om te concurreren met de gevestigde orde.

  • Minimaliseer die tijd om de beste kandidaten te sourcen.

    *Hiermee ga je akkoord met de algemene voorwaarden en privacy policy

    timetohire_30mei_2022_91539 copy