New Corporate Identity. Meet us.

Innovatief. Vrij en verantwoordelijk. Dat is Timetohire. Waren we twee jaar geleden nog een startup in recruitmentland, inmiddels behoort Timetohire tot de meest succesvolle bedrijven in de Nederlandse interim recruitment en RPO-wereld. Sterker nog: we zijn de snelst groeiende RPO-organisatie van het land. En het is tijd dat iedereen dat weet!

Recruiters on a mission

Twee jaar geleden begonnen we vanuit een heldere visie en overtuiging: recruitment is ouderwets en heeft dringend een update nodig. Beter gezegd: een complete herstart. In plaats van nu achter de feiten aan hollen, moeten bedrijven gaan voorsorteren op straks. Opwarmen, duurzame relaties opbouwen en een talentpool onderhouden, in plaats van hit & run. Dat idee. En aangezien daar meer voor nodig is dan een ‘in portefeuille mailtje’ of potje sparren met de directie – en een vaste recruiter nu eenmaal niet overal goed in kan zijn – zouden wij ze gaan helpen bij deze transitie. Het resultaat? Je raadt het al.

Van inrichting tot procesoptimalisatie

Al vele bedrijven vertrouwden ons het opzetten, professionaliseren en versterken van hun recruitmentprocessen toe. Dat doen wij door middel van drie services die je hier kan vinden. We zijn gegroeid van 2 naar 33 medewerkers, en van plan deze stijgende lijn voorlopig niet te stoppen. De ene keer focussen we als RPO-recruiter meer op employer branding, de andere keer op positionering, vermarkting of stakeholder management. Zo werken we aan onze eigen brede ontwikkeling én aan die van het bedrijf. En da’s natuurlijk win-win, om er stiekem even een cliché tegenaan te gooien. Dat onze tegendraadse aanpak werkt en dat er markt voor is, is intussen wel bewezen.

Hello Hero

Genoeg over ons werk, op naar onze uitstraling. Die matchte voor ons gevoel niet meer met onze binnenkant. En dus toverden we de archetypes van Jung tevoorschijn, om uiteindelijk naar buiten te komen met een compleet nieuwe huisstijl. Deze past perfect bij het uitdagende, helpende en strijdlustige karakter van het Hero-type. Met ons nieuwe identiteit drukken we duidelijk onze stempel op recruitment. Een krachtige, kleurrijke en bewegende stempel wel te verstaan. We zijn vastberaden de recruitmentmarkt verder te veroveren en recruitment opnieuw op de kaart te zetten. Al gaat een cape als bedrijfskleding ons net iets te ver.

Semco style, maar dan anders

We zijn sowieso niet zo van de regels. Net zoals de Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler zijn leiderschapsstijl baseert op openheid, vertrouwen en liefde, gaan ook wíj ervan uit dat onze medewerkers heel goed zelf weten wat goed voor ze is. Top-down management? Opgelegde KPI’s? Een gelimiteerd aantal vakantiedagen of in beton gegoten functieomschrijvingen? Daar geloven wij niet in. Eerder stoppen voor een lesje crossfit? Een dag vrij om de begrafenis van de zoon van de tante van de buurman bij te wonen of een nieuw idee lanceren zonder overleg? Be our guest. Als onze medewerker daar gelukkig van wordt: graag zelfs. Zelfsturing, noemt Semler dat. Logisch, noemen wij dat.

Maximum teamwork

Naast zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid, kenmerkt onze cultuur zich door vertrouwen, ambitie, ondernemerschap, samenwerking en duurzaamheid. Daarbij nemen we niet alles over van Semco, een beetje structuur hebben we wel aangebracht. Verantwoordelijkheden hebben we neergelegd in cirkels – oftewel teams – en hierin heeft iedereen zijn of haar eigen unieke rollen. Bij Timetohire ben je zelf manager van je rol. Vrij vertaald: je bent groot en slim genoeg om je eigen route uit te stippelen en je mond open te doen als je de weg wilt vragen.

Bovendien heiligt het doel soms de middelen vinden wij, wat zich vertaalt in een ‘holacracy’ way of work. Als een klant van ons verwacht dat we om 9 uur op kantoor zijn, of als iemand toch behoefte heeft aan sturing of productiever is vanaf een vaste werkplek, dan regelen we dat natuurlijk. We zouden wel gek zijn om star vast te houden aan één manier van werken.

Recruitment van de toekomst

Continu actief zijn, je aanpassen aan de veranderende omgeving en vooral: alle processen van recruitment de aandacht geven die ze verdienen. Dat staat centraal in onze werkwijze en kan je ook toegelicht vinden in ons Recruitment Success Framework. Ons kersverse logo en nieuwe website sluiten hier naadloos bij aan. Alles ademt dat wij degenen zijn die recruitment de ommezwaai geven waar de toekomst om smeekt. Vinden wij dan hè. Natuurlijk zijn we erg benieuwd of jij het met ons eens bent. Laat dus vooral even weten wat je van onze corporate identity vindt. Kunnen we onze ambities meteen mondeling toelichten, mocht dat nog nodig zijn.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze Vacatures