Recruitment Scan

Verlies geen kandidaten meer aan de concurrent

Je werkgeversmerk (employer brand) en online zichtbaarheid spelen in recruitment een steeds belangrijkere rol. De zoektocht naar een nieuwe baan begint namelijk online. Doe je hier niet de juiste dingen dan stijgen je recruitment kosten al gauw met 40 tot 50% op jaarbasis. Ontdek hoe wij samen met onze partner Fanployer alle Big- en Quick Wins voor jou in kaart brengen.

 • 20% meer kandidaten in je recruitment funnel

 • Inzicht in de belangrijkste succesfactoren

 • Verlaag de cost-per-hire met 40%

 • Van reactief naar proactief werven

Unieke aanpak voor succes

Recruitment Success Framework

Online presence en je employer brand vormen een heel belangrijk onderdeel van ons Recruitment Success Framework. Download het framework en ontdek alle stappen die leiden naar recruitment succes.

Claim het framework Onze aanpak

Wat is een Recruitment Scan?

Een recruitment scan of recruitment nulmeting is de belangrijkste stap op de weg naar recruitment succes. Zonder te weten waar je op dit moment staat, zijn de strategische beslissingen die je neemt altijd gebaseerd op een onderbuikgevoel. Als onderneming loop je op deze manier het risico dat je onnodig veel budget uitgeeft aan losstaande projecten en campagnes die niet tot het gewenste doel leiden. Met behulp van de recruitment scan krijg je inzicht in alle uitdagingen die jij als organisatie op recruitmentvlak kunt verbeteren. Zo steek je alleen tijd en geld in de activiteiten die er écht toe doen.

De voordelen

In zeer korte tijd is de manier waarop jij kandidaten werft drastisch veranderd. Jobsboards werken al een tijd niet meer, bureaus hebben moeite om de beste kandidaten uit de markt te halen en als je geen sterk werkgeversmerk hebt wil de meerderheid niet eens bij je werken. Door inzicht te krijgen in de key-elementen en hiermee aan de slag te gaan doe je weer mee in de stijd om personeel. Je krijg inzicht op het gebied van recruitmentstrategie, de beste wervingskanalen en je scoort op online zichtbaarheid en werkgeversmerk (employer branding). Hieronder lees je meer over wat wij voor jou doen.

Wat kan je van de scan verwachten?

 • Krijg inzicht in de belangrijkste strategische opties op het gebied van recruitment;
 • Inzicht in je doelgroep, kandidaat-persona’s en employee value proposition;
 • Beoordeling van het werkgeversmerk, aanbod en prestaties ten opzicht van twee concurrenten;
 • Audit op prestaties van de carrieresite en candidate experience vergeleken met twee concurrenten;
 • Inzicht in de impact van online aanwezigheid van recruitment en het management;
 • Een management rapportage met een uitgebreid overzicht van alle Quick wins & Big wins op het gebied recruitment, sourcing, employer branding en strategie.

Belangrijke resultaten op een rij

Warmteservice

“Het voelt alsof er een ervaren collega bij ons werkt, in plaats van iemand die je even inhuurt voor een bepaalde klus”

Claudia Georgiades HR-Medewerker

Bekijk case
 • 0%

  Meer inbound hires

 • 0%

  Totale groei volgers op socials

 • 0%

  Groei engagement online

 • 0%

  Meer traffic vanuit socials

Maar van je werkgeversmerk een kandidatenmagneet

Over Fanployer

Recruitment kent tegenwoordig verschillende specialismen. Alles zelf doen is onbegonnen werk en levert niet de resultaten op die je wilt. Met recruitment process outsourcing beschik je over een team van specialisten voor iedere uitdaging. Zo ben je o.a. verzekerd van een effectief recruitment proces, een sterk en aantrekkelijk werkgeversmerk en talentpools voor de toekomst.

Plan direct een intake

Maak kennis met RPO

Bespreek je uitdagingen met een specialist

Wil je graag de volgende stap zetten maar heb je vragen die nog onbeantwoord zijn? Neem contact op of plan direct een kennismaking in en wij vertellen je alles wat jij wilt weten om een weloverwogen keuzen te kunnen maken.

Plan direct een intake

Fantistics

Werk aan jouw Employer Brand

Als je als organisatie te weinig sollicitaties binnenkrijgt, last hebt van een lage response op Inmails of merkt dat sollicitanten toch vaak voor de concurrent kiezen, is er vaak sprake van een Employer Brand dat niet aansluit op de wensen van kandidaten. Maar hoe maak je hier de juiste stappen in? Met de Fanployer Scan weet je precies waar er voor jouw organisatie winst te behalen valt. Het is de perfecte nulmeting om van jouw Employer Brand een kandidatenmagneet te maken. Zo weet je zeker dat het beste talent kiest voor jouw organisatie.

Lees meer

Minutes On careeru2028

De beste video content in jouw Candidate Journey

Minutes on career is onze partner op het gebied van video content. Als specialist binnen recruitment videos weten ze kandidaten mee te nemen in elke stap van jouw candidate journey. Door de waarden van jouw organisatie te vertalen naar film, geef je de kandidaat de mogelijkheid om zichzelf te identificeren met jouw bedrijf. Samen met Minutes on Career vertalen we jouw wensen naar inspirerende, praktische en vooral toepasbare video content om het juiste talent aan te trekken.

Lees meer

Recruitee

Eén plek voor al jouw kandidaten

Voor een goed overzicht van jouw kandidaten is een ATS essentieel. Of je nou nog geen ATS hebt of op zoek bent naar een beter systeem; onze recruiters richten het voor je in. Dankzij onze samenwerking hebben we alle kennis in huis om Recruitee in te richten voor alle recruitmentbehoeftes van jouw organisatie. Op deze manier heb je altijd overzicht over je vacatures, sollicitanten, evaluaties van sollicitatiegesprekken, job-intakes, talentpools, data omtrent je funnel en werken alle teamleden moeiteloos samen in één systeem.

Lees meer