Een op maat gemaakte aanpak voor iedere vacature | Success story: Warmteservice

Jessica van der Vaart - RPO en interim recruiter Warmteservice

Warmteservice is een echt familiebedrijf. Iedereen is betrokken en doet meer dan wat een functietitel suggereert. Alleen vergde het aannemen van verkopers meer dan HR aankon en kozen ze voor een recruitment specialist.

Vissen uit kleine vijver

“We vervulden onze vacatures tot een jaar geleden altijd zelf,” vertelt Claudia Georgiades, HR-medewerker bij Warmteservice. “We plaatsten online vacatures waar allerlei sollicitanten op reageerden. Maar het werd steeds lastiger om de juiste kandidaat te vinden. We vissen namelijk uit een kleine vijver: ervaren professionals die een technische achtergrond combineren met commercieel talent. Die zijn schaars.”

Out of the box denken

Samen met haar HR-manager ging Claudia op zoek naar een partij die genoeg expertise in huis had om het probleem op te lossen. “We wisten snel dat we bij Timetohire goed zaten: vanaf het eerste contact was duidelijk dat ze uitgesproken ideeën hebben over moderne recruitment, bijvoorbeeld als het gaat over het incorporeren van je bedrijfsidentiteit in je werving, en het toespitsen van vacatures op specifieke doelgroepen en regio’s. Hoogeveen is Amsterdam niet – iedere vacature is uniek en vraagt om een op maat gemaakte aanpak om het juiste talent te vinden.”

Interim recruitment

Inmiddels zit er één dag per week een interim-recruiter van Timetohire op het Amsterdamse hoofdkantoor van Warmteservice. “Die heeft zich vanaf de eerste dag verdiept in ons bedrijf, en allerlei vestigingen bezocht om met managers te spreken over hun wervingsbehoefte. Er is daardoor een goed gevoel over wat we doen, wie we zijn en wat voor persoon er in welk team past.”

Korte lijntjes

Die korte lijntjes bevallen. Claudia: “Voor elke vacature gaat de recruiter meteen in gesprek met de betreffende rayonmanager. En bij andere zaken of problemen wordt niet getwijfeld om zelf de telefoon te pakken en zaken uit te zoeken. Het voelt alsof er een ervaren collega bij ons werkt, in plaats van iemand die je even inhuurt voor een bepaalde klus. Dat scheelt: ik hoor vaak van managers met een overvolle agenda hoe fijn het is dat ze kunnen bouwen op iemand met flink wat ervaring, kennis en daadkracht. Zo zorgen we er samen voor dat alles op het gebied van recruitment vlekkeloos verloopt.”

Wil je meer weten over hoe we dit hebben bereikt? Download dan de uitgebreide Warmteservice Success Case om te zien hoe wij dit stap voor stap hebben gedaan.

“Timetohire heeft uitgesproken ideeën over wat moderne recruitment moet zijn”

Claudia Georgiades HR Warmteservice

Over Warmteservice

Hoogwaardige verwarming, sanitair of een cv-ketel nodig? Dan moet je bij Warmteservice zijn. Het bedrijf begon 55 jaar geleden in een klein magazijn in de Amsterdamse Haarlemmerstraat, maar telt inmiddels 67 vestigingen met 375 deskundige medewerkers. Om gezond door te blijven groeien, ondersteunt Time to Hire het bedrijf sinds een halfjaar met al hun recruitment-activiteiten.

Onze aanpak

Benieuwd hoe wij een recruitment opdracht aanpakken?

Bekijk meer over ons Recruitment Success Framework

Onze aanpak