Timetohire x Raccoon Serious Games

Rutger Wijsmuller & Jimin van der Heijde

In onze podcast ging onze Kevin Wouters het gesprek aan met Jan-Willem Manenschijn. Samen bespraken wij hoe deze jonge ondernemer het voor elkaar heeft gekregen om in minder dan tweeënhalf jaar te groeien naar een bedrijf met 20 fte. Ook kijken we terug naar de jongere jaren van Raccoon Serious Games. In december, toen ze nog wat kleiner waren met een bezetting van ongeveer 15 fte, heeft Timetohire ze namelijk geholpen met een interim recruiter.

Wat hebben we gedaan voor Raccoon Serious Games?
De vraag van Raccoon was toen om ze als klein bedrijf te ondersteunen in hun recruitment activiteiten. Dit hebben wij gedaan door een van onze recruitment specialisten als interim recruiter in te zetten. Eerst werd dit gedaan door Nicole Moshage, later heeft Wendy Bruul haar taken overgenomen.

Toen Nicole bij Raccoon Serious Games begon stonden de recruitment processen nog in de kinderschoenen. Er bestonden wel vacatureteksten, maar daarnaast moest alles nog opgezet worden. Daarom was het taak voor Nicole en Wendy om er voor te zorgen dat de basis van Raccoon goed stond. Denk hierbij aan zaken als het herschrijven van de vacatureteksten en het produceren van visuals voor op social media.


Samen succesvol
De samenwerking hierin verliep goed. Dit blijkt ook uit de gesprekken die we hierover met Wendy hebben gevoerd. Zo gaf ze aan dat het bedrijf erg open stond voor haar input. Ze kreeg de ruimte om zelf veel op te zetten. In haar vrijheid om zaken eigenhandig aan te pakken merkte ze veel enthousiasme vanuit Raccoon. Als ze ergens tegen aanliep, of extra input wilde kon ze makkelijk een momentje inplannen om erover te sparren. 

Het was zowel een leerzame en unieke ervaring voor Wendy als voor Raccoon. Bij veel van haar eerdere opdrachten stonden recruitment processen al vast. Bij Raccoon kreeg ze echt de vrijheid om het zelf op te zetten. Dit, in combinatie met de enthousiaste houding van Raccoon, gaf haar de energie om alles in een korte periode eruit te halen. 

De podcast vanuit Timetohire.

In de podcast keken we nog eens terug naar het verhaal van Raccoon. Na het opzetten van de basis besloten ze zelf verder te gaan. Dit past ook goed bij de visie van Timetohire. Wij geven bedrijven de handvatten om er een eigen Recruitment Success Story van te maken. 

‘’Uiteindelijk moeten wij ook op eigen benen kunnen staan’’.

Dit is ook goed gelukt. Raccoon is immers gegroeid van 5 fte naar een jong en groeiend bedrijf met 20 fte in een paar jaar. Onze Kevin Wouters snapt wel dat het bedrijf zo snel is gegroeid. Ondanks dat hij, en zijn team, de escape room niet heeft gewonnen had Kevin het ontzettend naar zijn zin. Wat Kevin erg interessant vond is hoe Raccoon gamification toepast in hun sollicitatieproces. Een voorbeeld hiervan is dat een sollicitant ‘levelt’. Gaat je eerste gesprek dus goed? Dan ga je een level omhoog! Wil je weten hoe zij dit doen? Lees dan hun blog over de samenwerking met Equalture.

Al met al is Raccoon Serious Games dus een ontzettend leuk en ambitieus bedrijf wat recruitment echt anders aanpakt. In de mentaliteit merk je dat zij vrij en leergierig zijn en dit past perfect bij de cultuur van een echte scale up. 

Wil jij meer weten over hoe wij Interim Recruitment aanpakken? Of ben je benieuwd naar de inzichten van Wendy Bruul op het gebied van een goede Candidate Experience? Check dan de links of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven!

Kan jij niet stoppen met luisteren? Volg dan onze podcast serie op Spotify, Google of Listen Notes. Binnenkort ook de tweede aflevering!

Geschreven door Rutger Wijsmuller en Jimin van der Heijde, Online Marketing Specialisten bij Timetohire.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze Vacatures