Breinstein x Timetohire

In deze aflevering verwelkomt onze podcast host Kevin Wouters de helden van Breinstein, Anita Spil en Nikki van Aarle. Wij bespreken hoe zij van een zolderkamer in Alkmaar zijn uitgegroeid tot dé partij die Nederland Future Proof gaat maken.

Wil jij weten hoe je als recruiter Future Proof kan zijn? In de blog Future Proof Recruiter vertellen wij je er meer over! Of download gelijk onze whitepaper; Future Proof Recruiters.

Over Breinstein 

Breinstein maakt organisaties fit voor het digitale tijdperk. Met detachering van (young) professionals die direct meedraaien op het gebied van Informatiemanagement, Data Analytics en Cyber Security. Of het nu gaat om een tijdelijke kortlopende klus of een langlopend project; Breinstein biedt de Digital Natives die jij nodig hebt.

Van zolder in Alkmaar naar… 

In tien jaar tijd groeit het bedrijf uit tot een landelijke speler voor young professionals in de IT met vestigingen in Alkmaar, Utrecht en Rotterdam. Jaarlijks stromen meer dan 150 young professionals via Breinstein de arbeidsmarkt op. Zij gaan aan de slag bij meer dan 500 organisaties. Dit doen zij voornamelijk via LinkedIn. Actieve sourcing is dus een groot onderdeel van hun succes, maar ook Referral Recruitment wordt vanaf je sollicitatie al toegepast. Inmiddels zelfs extern! 

“Hire the attitude not the skills” en dat doen wij zeker! – Nikki van Aarle, Corporate Recruiter bij Breinstein

Digital Natives Rule

In 2021 is het tijd voor een rebranding: Breinstein en trainee.nl gaan voortaan verder onder de naam Breinstein. Op deze manier verwachten Nikki van Aarle en Anita Spil dat ze het spel kunnen omdraaien en kandidaten naar Breinstein kunnen lokken in plaats van sourcen. Zo zie je dat Recruitment Marketing steeds belangrijker wordt voor jouw Recruitment succes

De indruk die wij krijgen? Breinstein is ontzettend gegroeid de afgelopen jaren, maar dit is pas het begin. Met een ijzersterke branding en gewaardeerde en gepassioneerde medewerkers gaan zij de arbeidsmarkt voor Digital Natives op zijn kop zetten. Wij zijn erg benieuwd waar zij over een aantal jaar staan! 

Nikki over de podcast

Een podcast opnemen.. Iets wat voor ons nog onbekend terrein was. Totdat wij werden uitgenodigd door Kevin om bij Timetohire een podcast op te nemen over de groeiambities van Breinstein en ons recruitmentproces. 

In het begin was het vooral nog de kunst om de microfoons te vergeten, maar naarmate wij in gesprek waren en wij vol trots konden vertellen over Breinstein en onze werkwijze, vergaten wij ze vanzelf.

Wij zijn onwijs trots op onze organisatie, maar vooral ook op onze mensen die wij op eigen wijze aan ons weten te binden via een proces dat staat als een huis. “Hire the attitude not the skills” en dat doen wij zeker! 

Daarnaast blijft het altijd interessant om met andere organisaties binnen de arbeidsbemiddeling in gesprek te gaan over recruitment, type kanalen en werkwijze. 

“Bedankt voor de uitnodiging Timetohire! Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat.” – Anita Spil, Corporate Recruiter bij Breinstein

Wil jij binnenkort ook bij ons aanschuiven in de studio? Neem dan contact op met Kevin Wouters en wie weet help jij onze luisteraars met hun eigen Recruitment Succesverhaal! Benieuwd naar de vorige aflevering of het eerste seizoen? Luister deze hier of op Spotify!

Geschreven door Jimin van der Heijde, Online Marketing Specialist bij Timetohire.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze Vacatures