Psychologie van Thuiswerkgeluk

Door Jessica van der Vaart en Eveline van Kempen

Wat een jaar. En het is nog niet ten einde. Gister kwam het nieuws dat niemand wilde horen maar wellicht we wel zagen aankomen. De komende vijf weken zitten we weer thuis te werken en dat doet pijn. Hoe gaan we weer werken aan het thuiswerkgeluk.

Ook recruitment ontspringt de dans niet sinds het Coronavirus heeft toegeslagen. En natuurlijk is het begrijpelijk dat de gemiddelde recruiter niet bepaald staat te juichen wanneer er sociale isolatie van ons gevraagd wordt. Wij zijn nu eenmaal sociale beestjes. Een grap maken over je directe collega iedere dag behoort voor ons toch wel tot een van de geneugten des levens. En vonden we het eerst wel prettig om in pyjama op de bank te hangen met laptop op schoot en kat ernaast, na een aantal maanden werd het ook voor ons wel een tikkeltje eentonig. Wij geven je je hier zes tips over hoe jij alsnog thuis productief te werk kan gaan.

Er zijn genoeg tips and tricks om deze tijd door te komen. Maar waarom voel je wat je voelt? Zijn het de donkere dagen? Wat voor invloed heeft thuiswerken op je hersenen, en psyche? Waar moet je op letten en wat kan je doen? Twee recruiters met een studieachtergrond in de cognitieve neuropsychologie vertellen hierover meer en delen zeer bruikbare tips over het verbeteren van je thuiswerkgeluk in podcast van Het Recruitment Café. 

Beluister de aflevering hier:

Wil je meer weten over onze aanpak op het gebied van recruitment? Download hier ons Recruitment Success Framework.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze Vacatures