Waarom kiezen MKB-bedrijven voor Recruitment Process Outsourcing

De zogenoemde ‘war on talent’ speelt zich niet alleen af tussen grote corporates als Shell en Unilever. Ook het MKB strijdt mee om hetzelfde talent, maar zie als kleine onderneming maar eens op te boksen tegen de grote jongens. Je wilt jezelf daarom aantrekkelijker maken als bedrijf, maar voorkomen dat dit financieel de spuigaten uitloopt. Worstel je hiermee? Overweeg dan RPO voor jouw onderneming.

Wat is Recruitment Process Outsourcing?

Recruitment Process Outsourcing (RPO) betekent feitelijk het uitbesteden van je recruitmentproces aan een derde partij, maar Timetohire gebruikt voor de ‘O’ liever de term ‘optimaliseren’ of ‘orchestrating’. Het gaat tenslotte juist om een samenwerking – en niet om een uitbesteding – tussen jou en ons om je recruitmentproces zo optimaal mogelijk te maken.

Dit betekent dat een team van een in RPO gespecialiseerd bedrijf (zoals Timetohire) in-house komt om de recruitment-werkzaamheden op te zetten, bij te houden en te coördineren uit jouw naam. Hierbij kun je denken aan vacatures invullen, een talentpool opbouwen, het (her)schrijven van vacatures en/of het bouwen aan je werkgeversmerk door middel van employer branding. 

Wat zijn de voordelen van RPO? 

Met RPO ga je een samenwerking aan, je hebt dus altijd zeggenschap over wat er gebeurd. RPO gebeurt bij je op locatie, maakt gebruik van jouw systemen en werkt uit jouw naam. Door deze focus op je onderneming, is het voor de recruiter(s) zelf ook makkelijker om je te adviseren en ondersteunen. Ook communiceert het sneller en efficiënter over je wensen en eisen en blijven de RPO-werkzaamheden transparant. 


Daarnaast bestaat recruitment natuurlijk uit allerlei onderdelen. Het gaat niet alleen om alleen werving en selectie, maar ook om je employer branding, de candidate journey, de contractafhandeling en ga zo maar door. Het RPO-team gaat met jou aan de slag om deze processen zo optimaal mogelijk te maken, zodat jij er ook zelf mee verder kunt. En heb je even meer of minder wervingscapaciteit nodig? Recruitment Process Outsourcing schaalt heel makkelijk op en af, je zit dus nooit aan een bepaald aantal mensen vast. Lees hier onze RPO Success Story bij Warmteservice.

Waarom zou je als MKB’er voor RPO kiezen?

Als MKB’er kies je voor RPO als je je HR-professional (of jezelf) minder wilt belasten met recruitment, maar wel sneller de juiste mensen wilt vinden voor minder kosten. Ook beschik je met RPO over dezelfde kennis en middelen als grote corporates met complete HR-afdelingen. Je kunt dus écht gaan concurreren met de grote corporates als het gaat om talent.  

Afhankelijk van je behoefte, kan je RPO parttime of fulltime inschakelen om actief voor je in te spelen op de markt, zonder dat je het risico loopt dat je de opgedane kennis kwijtraakt. Je krijgt hulp om je recruitment naar een hoger niveau te tillen, doordat RPO een duurzaam recruitment-proces voor je neerzet dat je zelf kunt borgen. Je weet hierdoor namelijk zelf welke kanalen het beste werken voor jouw doelgroep en wat voor employer branding-strategie je kan hanteren, en krijgt meer inzicht door het verzamelen van recruitment-data.

Naast het breed ondersteunen van je bedrijf, kun je RPO ook heel specifiek inzetten. Bijvoorbeeld voor een volledige focus op sourcing, waardoor je eigen HR-professional zich kan richten op de vervolggesprekken en de onboarding. 

RPO en Timetohire

Vanuit Timetohire is RPO altijd gericht op de lange termijn, waarbij we nauw samenwerken met de opdrachtgever. Schakel je ons in? Dan starten we met een uitgebreide recruitment scan. Waar sta je op dit moment met je recruitment en hoe ga je daar meer uithalen? Het doel is om je op de korte termijn te helpen met het wegwerken van de openstaande vacatures, terwijl we je op de lange termijn bijstaan met het opzetten van je employer branding. Zodat jij met meer gemak de juiste mensen binnenhaalt. 

Download onze klantcase

Wil je meer weten over onze manier van werken en hoe je RPO kan toepassen voor jouw onderneming? Download dan de klantcase van Warmteservice. Of wil je eerst meer weten over onze aanpak aan de hand van het Recruitment Success Framework? Check het hier.

Don't want to miss anything?

Stay up to date

We love to share our insights from the recruitment world with you. Sign up in order to receive our newsletter.

Sign up