Waarom kiezen bedrijven in IT/Tech voor RPO als winnende groei strategie?

Stel je zoekt binnen IT/Tech bedrijf een ervaren developers of moet 2 a 3 nieuwe scrum teams werven. Om het juiste talent te vinden voor de betreffende vacatures, schakel je waarschijnlijk regelmatig een werving en selectiebureau in. We hoeven je ook niet te vertellen de je al snel per vacature een wervingsfee van zo’n € 15.000 tot €20.000 mag betalen. Zoek je op jaarbasis 15 of 20 van dit soort profielen of meer ben je al snel €300.000> aan wervingsfee’s kwijt. Maak je in plaats daarvan gebruik van een RPO-recruiter? Dan bespaar je in dit voorbeeld makkelijk €80.000 tot €100.000 op de korte termijn én krijg je een veel uitgebreider dienstenpakket.

Hoe zat het ook alweer?

Met RPO via Timetohire houd je het recruitment in eigen beheer en betaal je niet per vacature, maar een vaste wervingsfee voor de inzet van ervaren recruiters en sourcingers, zij verrijken of bouwen talentpools en het versterken van het werkgeversmerk wat recruitment nog makkelijker gaat maken. Je hoeft ook nooit meer met tientallen bureau’s om tafel.

Recruitment bij jou op de vloer

Met RPO geef je je opdracht dus niet af aan een extern bureau, waarna je maar moet afwachten wat er met de vacature gebeurt. Alle aandacht van de recruiter gaat naar jou. RPO-specialisten gebruiken je eigen systemen en werken vanuit jouw naam. Zo vergroot je aan de ene kant je naamsbekendheid in de sector en zijn er gelijk specialisten in huis die zien waar de bottlenecks zich bevinden en weten hoe deze op te lossen zijn. Check hier hoe wij dit bij Inspark doen.

De voordelen van RPO

Als aanbieder van RPO is Timetohire misschien een beetje bevooroordeeld, maar dat betekent niet dat wij niet prima in staat zijn om objectief de voordelen van RPO in te zien.

  • RPO is schaalbaar, zonder dat je de efficiënte en gestructureerde aanpak verliest. Elk bedrijf heeft tenslotte bepaalde momenten in het jaar waarop er meer vacatures openstaan of juist minder en je kan daarom zelf bepalen of je RPO meer of minder wilt inzetten.
  • De RPO-specialisten nemen van jou de intensieve zoektocht naar de schaarse kandidaten over, die zich ook nog eens lastig laten overhalen. Dit bespaart tijd en je ontziet er je ook de eigen recruiters mee, zodat die zich kunnen focussen op bijvoorbeeld de gesprekken voeren met gekwalificeerde kandidaten.
  • Zeker bij complexe vacatures in de IT, is het belangrijk dat de juiste mensen worden benaderd. Met RPO wordt een interne afdeling opgericht bij jou op locatie, waardoor de recruiters de tijd nemen (en hebben) om je vacatures goed te doorgronden. Daarnaast vindt er voortdurend afstemming over en weer plaats, zodat je je wensen en eisen makkelijk communiceert.
  • Naast het werven, bouwt RPO ondertussen aan je employer brand. Op die manier heb jij nog jaren profijt van de samenwerking. Er wordt gewerkt aan je identiteit en de benodigde systemen worden ingericht. Heb je nog geen ‘werken bij’-website? Dan bouwen ze die ook op. Zo is RPO niet alleen efficiënt en tijdbesparend, maar ook duurzaam.

Ontdek hier 9 andere voordelen van RPO

Een talentpool opbouwen

Een van de waardevolste onderdelen van RPO: de talentpool bouwen. Tijdens het sourcen, spreken de RPO-professionals enorm veel talent wat je bij een bureau nooit te zien krijgt. Sommigen hiervan zijn niet direct geschikt of misschien op dat moment niet beschikbaar. Al deze kandidaten worden daarom toegevoegd aan een talentpool.

Met de talentpool heb je altijd inzichtelijk wie er benaderd zijn en welke skills daarbij horen. Wellicht passen zelfs op een andere rol? Ook als Timetohire de opdracht heeft afgerond heb je alle data om zelf mee door te pakken. Heb je op een later moment een nieuwe vacature? Dan neem je eerst eens de kandidaten in de pool door. Misschien zit er iemand tussen die vorig jaar nog niet wilde overstappen. Dat scheelt jou mooi weer tijd en geld, terwijl je alsnog wel het juiste talent benaderd.

Investering

We zien nog vaak dat bedrijven recruitment als een kostenpost zien in plaats van een investering. Dat is logische als er niet uit komt wat je in eerste instantie had gehoopt.

Met Recruitment Proces Outsourcing investeer je in de organisatie. Geen ad-hoc recruitment meer, maar een stevig recruitment plan voor de komende 18 maanden en aandacht voor ieder team. Slagkracht door specialisten die de sector kennen en jaarlijks meer dan 60 bedrijven helpen om recruitment naar het volgende level te tillen.

Kortom; wil je sneller de juiste mensen aantrekken, bouwen aan je werkgeversmerk. Wil je écht je organisatie verder uitbouwen net als de succesvolle scale-ups van deze wereld? Met RPO Recruitment kan dat. Kijk ook wat RPO voor jou recruitment afdeling kan betekenen. We hebben voor iedere organisatiegrote een andere aanpak en je komt hier meer over te weten op onze home-pagina

Wil je weten hoe wij met RPO recruitment bedrijven helpen? Download ons Recruitment Success Framework.

Liever met iemand sparren over je uitdagingen? Neem dan contact op met Milad Zandi

Don't want to miss anything?

Stay up to date

We love to share our insights from the recruitment world with you. Sign up in order to receive our newsletter.

Sign up