Snel kunnen schakelen als het nodig is, Success Story Centralpoint

Kevin Wouters - Interim Recruitment Specialist

Centralpoint is de grootste IT-reseller van de Benelux. Of je nou manager bent van een grote organisatie of thuiswerkt als zzp’er; Centralpoint heeft altijd een passende IT-oplossing om je leven makkelijker te maken. Het bedrijf groeit nog steeds, en met zo’n vijfhonderd medewerkers heeft de twaalfkoppige HR-afdeling het altijd druk. Timetohire helpt het bedrijf om lastige vacatures te vervullen en bad hires terug te dringen.

Lastige vacatures

“We merkten al een tijdje dat het moeite kostte om de juiste kandidaat te vinden voor bepaalde functies,” vertelt Marion de Groot, HR-manager bij Centralpoint. “Het ging dan vooral om vacatures op het gebied van backend development. Toen een van onze recruiters uit dienst trad, besloten we om op zoek te gaan naar een ervaren interim recruiter met veel kennis van zaken.”

Snel schakelen

Dat werd Timetohire. “Die keuze was snel gemaakt. Het werd tijdens de eerste gesprekken meteen duidelijk dat ze veel kennis en ervaring hebben op het gebied van recruitment, en goed onze knelpunten begrepen. Na een paar dagen zat er al een recruiter bij ons op kantoor die zelfstandig aan de slag ging. Dat snelle schakelen is erg prettig als je meters wilt maken.”

Groot netwerk

De Groot is onder de indruk van de snelheid waarmee de recruiter van Timetohire zich verdiepte in Centralpoint. “Hij begreep in korte tijd onze bedrijfscultuur en visie voor de toekomst. Ook ging hij meteen in gesprek met hiring managers om te kijken wat ze nodig hadden. Het fijne aan Timetohire is dat ze een groot netwerk hebben waarin ontzettend veel kennis met elkaar wordt gedeeld. Zo heb je altijd binnen een mum van tijd de oplossing voor een vraagstuk.”

Terugdringen verloop

“Die kennis, pro-actieve houding en ervaring heeft ervoor gezorgd dat we nu veel sneller de juiste kandidaat vinden voor lastige vacatures. Ook heeft Timetohire ons geholpen in het vinden van een assessmenttool om bad hires en verloop terug te dringen. Dat is erg fijn. Eigenlijk is het heel simpel: als je een partij zoekt met veel actuele kennis over recruitment en wervingstechnieken, moet je bij Timetohire zijn.”

Onze aanpak

Benieuwd hoe wij een recruitment opdracht aanpakken?

Bekijk meer over ons Recruitment Success Framework

Onze aanpak