De Hypergrowth van Robin Radar Systems

Hypergrowth: exponentieel hard groeien in een korte tijd. Het overkwam Robin Radar Systems. De zaken draaien goed aan het begin van 2023 en men was van plan om stabiel door te groeien. Echter zorgt een grote toename in het aantal verkochte radarsystemen voor minstens een verdubbeling van de business en dus de wervingsbehoefte. Dan is het zogezegd ‘alle hens aan dek’. Jade Bennemeer (Head of HR & Office) deed tot die tijd recruitment zelf en met de enorme wervingsbehoefte was er te weinig tijd om de 40 nieuwe rollen tijdig in te vullen. Zodoende trok Jade bij Timetohire aan de bel om zo snel mogelijk iets te doen aan deze uitdaging.

Hoe werd recruitment gedaan voordat jullie met Timetohire gingen samenwerken?

Voor de samenwerking met Timetohire van start ging werd recruitment een onderdeel van het HR-takenpakket. Er was geen dedicated recruiter die zich inzette op het vullen van de vacatures, dit werd gedaan door Jade en een HR-officer. De zwaardere rollen werden uitbesteed aan bureaus, alleen kon men de gewenste groei niet opvangen. Dit was ook gelijk de grootste aanleiding om met Timetohire in zee te gaan, experts die vol toewijding de explosieve groei van Robin Radar Systems konden bijbenen. 

Wat was de grootste uitdaging waar men mee worstelde op het gebied van recruitment?

Tijd! De tijd vrijmaken voor het invullen van 40 rollen was onmogelijk naast de bestaande HR-activiteiten. Belangrijke zaken als proactief mensen benaderen en sourcen schoot erbij in. Hierdoor stonden er gemiddeld 15 vacatures open. Hier moest verandering in komen.

Naar welke aspecten waren jullie op zoek bij het vinden van een recruitmentpartner?

We hadden behoefte aan een partij waar snelheid voorop staat, met recruitment en sourcing experts die klaar stonden om te knallen. Wij hadden al goede verhalen over Timetohire gehoord en daarom hebben wij jullie direct benaderd.

Hoe hebben jullie de algehele samenwerking ervaren?

Heel fijn! De recruiters waren snel in staat om de organisatie eigen te maken. Wij hebben nu veel nieuwe mensen nodig. De opdracht was: vacatures vervullen. En dat is gelukt! Er is recent een dedicated recruiter aan boord gekomen, die kan zich meer bezighouden met het recruitmentproces. Zo krijgt alles de aandacht die het verdient om de continuïteit van de business te waarborgen. Inmiddels is een groot deel van de vacatures gevuld, nu kunnen wij kijken naar verbeteringen en deze doorvoeren. Naut en Jurjen spelen daar ook een adviserende rol in. Mission accomplished, perfect!

Wat kunnen jullie vertellen over de samenwerking met onze experts/recruiters en de impact daarvan?

Naut zit sinds maart bij Robin Radar en de piekperiode ligt nu achter ons. Naut blijft nog wat langer aan om de laatste rollen te vervullen. Het wordt de komende tijd weer iets rustiger. De groei van afgelopen tijd was bizar maar wij kunnen niet voorspellen hoe volgend jaar eruitziet. Daarom is er gekozen voor een externe partij en geen heel intern recruitment team. Dat is het voordeel van interim recruitment.

Wat vond je van het resultaat?

Het resultaat loopt nog door, zij doen hun werk goed. Wij wilden dat zij mensen gingen aannemen en dat doen zij. Ze steken er veel tijd in, delen tips en inzichten met collega’s en signaleren trends uit de markt. Het is heel leuk om te zien dat Naut zich hier helemaal thuis voelt en is opgenomen in de ‘Robin Radar familie’. Zonder Timetohire hadden wij dit resultaat niet neer kunnen zetten. Het verschil tussen HR en recruitment was interessant om te zien. De drive van Jurjen en Naut was enorm, zij zetten alles op alles om resultaat te boeken en de vacatures te vervullen. Het is zo belangrijk om de juiste experts aan boord te hebben, met deze wervingsbehoefte waren zij onmisbaar.

Zou je Timetohire aanraden aan anderen in jouw positie en waarom?

Zeker, als je snel recruitment experts nodig hebt die je gaan ontlasten op het gebied van recruitment, dan moet je Timetohire bellen. Wij waren niet opzoek naar een lange termijn oplossing voor dit vraagstuk. Wij zaten met een probleem, Timetohire loste dit snel en efficiënt voor ons op. 

Wat maakt Robin Radar Systems zo leuk om voor te werken volgens recruitment experts Naut en Jurjen?

“Binnen Robin Radar Systems neemt men recruitment serieus en dat merk je aan alles. Vanaf dag 1 kregen wij het vertrouwen en de vrijheid om zelfstandig aan het werk te gaan, dit was een hele fijne start en de grondslag voor een succesvolle samenwerking. Voor een succesvol recruitmentproces en een minimale time to hire zijn uiteraard korte lijntjes met de hiringmanager essentieel. De samenwerking met Daniel Sciunnach (Head of Services & Projectmanagement) is hier het perfecte voorbeeld van. Altijd op de hoogte van lopende processen, open voor advies en dialoog en in staat snel te schakelen wanneer er knopen doorgehakt moeten worden. Al met al een zeer fijne opdrachtgever waar ik als persoon en wij vanuit Timetohire een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan de hypergrowth die zij op dit moment doormaken.” – Jurjen. 
 
“Alles kan en alles mag, just get it done! Heerlijke elementen in een recruitmentopdracht. Robin Radar Systems werkt aan een maatschappelijk relevant en technisch uitdagend product, waar kandidaten door getriggerd raken. Als je een hire in tranen aan de telefoon hebt omdat deze nu door zijn werk de veiligheid van zijn familie in het achtergelaten thuisland kan verbeteren, dan is dat toch waar je het allemaal voor doet?!” – Naut

Meer weten over Robin Radar Systems bekijk hier hun werk. Zij hebben ook mooie rollen open, zoals bijvoorbeeld Sr. Accountmanager Civil Aviation of Electro Mechanic. Interesse in een Service & Support rol, ook dan kun je bij Robin Radar Systems terecht.

Heb jij een uitdaging met IT recruitment? Neem direct contact op en verken de mogelijkheden.

Contact opnemen

Onze aanpak

Benieuwd hoe wij een recruitment opdracht aanpakken?

Bekijk meer over ons Recruitment Success Framework

Onze aanpak