Recruitment bij Circular IT - Recruitment heeft altijd een serieuze rol in de boardroom

“Recruitment heeft altijd een serieuze rol in de boardroom. Want alleen met de juiste mensen én de juiste timing aan boord is het mogelijk om de visie en strategie van het bedrijf te realiseren.” Daarmee opent HR-directeur Blerim Mustafa van Circular IT group ons gesprek. De groep bedient samen wereldwijd meer dan 10.000 B2B-klanten en wil stevig doorgroeien.

Hoe werd recruitment gedaan voordat jullie met Timetohire gingen samenwerken?

Circular IT group bestaat uit verschillende Bv’s die in het verleden recruitment altijd zelf deden. De aanpak was decentraal georganiseerd, solistisch wat op zich goed werkte binnen één organisatie. De ene organisatie werkte met bureaus en de andere had een aantal goede wervingskanalen gevonden. Echter, men maakte doorgaans geen gebruik van een ATS en er werd ook niet structureel ingezet op het maximaal gebruik van jobboards of de socials om als wervingskanalen te gebruiken. Wil je vervolgens onze groeiambitie realiseren, aan de kandidaten een goede ‘kandidaat journey’ bieden en maximaal profiteren van alle mogelijkheden die onze organisatie kan bieden aan een kandidaat, dan was een centrale, maar vooral gezamenlijke aanpak onvermijdelijk. 

Wat was de grootste uitdaging op het gebied van recruitment?

De nieuwe HR-directeur Blerim Mustafa zag dat er, naast het vinden van goede talenten met het juiste DNA voor verschillende rollen, veel winst te behalen viel om de basis van recruitment goed neer te zetten. Zo wilde hij eerst zorgen voor een goede recruitment-infrastructuur zoals een; werkend ATS, zichtbaarheid op de juiste jobboards en op zoek naar een partner die kennis heeft van de markt en de hele infrastructuur ook verder kan professionaliseren. De zoektocht naar de juiste partner eindigde na een aanbeveling van HR-specialist Vie People bij Timetohire. 

Hoe hebben jullie de algehele samenwerking ervaren?

Timetohire heeft een hele frisse blik op recruitment in zijn geheel. Heel ondernemend, houden van doorpakken maar hebben ook oog voor de zaken die er daadwerkelijk toe doen. 

Wat kunnen jullie vertellen over de samenwerking met onze experts/ recruiters en de impact daarvan?

De recruiters van Timetohire zijn niet van ‘u vraagt, wij draaien.’ Onze interne hiringmanagers werden echt uitgedaagd om anders naar hun vacatures te kijken en ook oog te hebben voor mogelijkheden bij onze andere bedrijven. Dit hielp ook bij het invullen van de rollen, omdat er vaak sneller een match gemaakt kon worden en breder wordt gekeken naar de talenten van een kandidaat. Daarnaast is het hele recruitmentproces strakgetrokken. Nu werken wij vanuit een ATS, gebruiken gestandaardiseerde gespreksformulieren en werven we proactief op basis van de recruitment kalender die is opgesteld. De kalender is een onlosmakelijk onderdeel van recruitment. Hiermee kan je vanuit het nu, heel goed inspelen op alle veranderingen die je als organisatie mee te maken krijgt, zowel op korte- als lange termijn. 

Wat vond je van het resultaat?

In de laatste 5 maanden zijn er 25 hires gedaan. Recruitment leeft nu binnen de hele organisatie waardoor er intern ook meer kandidaten worden aangedragen. We mogen met de huidige krapte op de arbeidsmarkt heel trots zijn op de behaalde resultaten. Recruitment is naar het volgende level gebracht, de recruiters verstaan hun vak en weten iedere keer weer de juiste kandidaten te vinden. We kunnen ons nu ook richten op zaken voor de lange termijn, zoals employer branding wat ons in de toekomst alleen nog maar succesvoller gaat maken in het aantrekken van de mensen met het juiste DNA. 

Zou je Timetohire aanraden aan anderen in jouw positie en waarom?

Zeker! Dat heb ik zelfs al gedaan bij een van de vorige bedrijven waar ik heb gewerkt. Jullie hebben er dus een ambassadeur bij. 

Wat maakt Circular IT zo leuk om voor te werken volgens Deveny?

Vanaf het moment dat ik binnenkwam merkte ik gelijk dat Circular IT group een ontzettend dynamische organisatie is. Er is nog maar weinig in beton gegoten en je ziet dat dit veel kansen met zich meebrengt voor talent. Je kunt je razendsnel door ontwikkelen, zowel horizontaal als verticaal doorgroeien behoort tot de mogelijkheden. Verder heerst er een ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit, de lijnen zijn kort en iedereen wil er samen voor gaan. Van CEO tot sales professional, samen zetten we de schouders eronder. Dat maakt in mijn ogen de groep een hele aantrekkelijke werkgever en die bevestiging krijg ik ook van de hires in de afgelopen maanden. 

Meer weten over Circular IT? Neem een kijkje op hun website!

Heb jij een uitdaging met IT recruitment? Neem direct contact op en verken de mogelijkheden.

Contact opnemen

Onze aanpak

Benieuwd hoe wij een recruitment opdracht aanpakken?

Bekijk meer over ons Recruitment Success Framework

Onze aanpak