Interim IT recruitment bij CostPerform

CostPerform is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een leider op het gebied van cost en performance management software. Dagelijks maken meer dan 200 bedrijven in 45 landen gebruik van de software van CostPerform om het maximale uit hun business te halen.

CostPerform deed tot het begin van 2023 relatief weinig op het gebied van recruitment. Echter kwam hier verandering in en nam de wervingsbehoefte exponentieel toe. CostPerform wil namelijk inzetten op groei en heeft grote ambities.

Dat was het moment dat Timetohire in beeld kwam.

Hoe werd recruitment gedaan voordat jullie met Timetohire gingen samenwerken?

Tot de komst van Timetohire maakte CostPerform gebruik van de bekende recruitment kanalen. Als er een vacature was, werd deze uitgezet op de bekende jobboards of werd er gebruik gemaakt van werving & selectie bureaus. Met de groei en ambitie in het achterhoofd kwam men tot de conclusie dat deze reactieve manier van werving niet paste bij de doelen die zij hadden.

Wat was de grootste uitdaging waar men mee worstelde op het gebied van recruitment?

De grootste uitdaging was daarom ook het bereiken van de ideale doelgroep. Door de kandidaat-gedreven markt was er weinig respons op de jobboards, wat ook te maken had met het werkgeversmerk dat relatief onbekend was. Een typisch geval van een scale-up ‘pareltje’ dat moeite had om gevonden te worden.

Naar welke aspecten waren jullie op zoek bij het vinden van een recruitmentpartner?

We vonden dat het tijd werd om een recruitment specialist te vinden die kon helpen op een aantal vlakken. Een recruiter die gespecialiseerd is in het branden van het bedrijf, het schrijven van aantrekkelijke vacatureteksten, processen kan opstellen en natuurlijk een sterk netwerk heeft onder de doelgroep die CostPerform wilde aantrekken. Eigenlijk het neerzetten van het gehele recruitmentproces.

Hoe hebben jullie de algehele samenwerking ervaren?

Het fijne aan Geert was dat hij onze business heel snel doorhad, ons kon vertellen wat er nodig was om succesvol de juiste mensen aan te trekken en hoe we beter zichtbaar konden zijn als werkgever.

Wat kunnen jullie vertellen over de samenwerking met onze experts/ recruiters en de impact daarvan?

Geert kijkt met een andere bril naar het proces dan wij. Zo komen zaken aan het licht waar je van tevoren helemaal niet van bewust bent. Met behulp van Geert als interim recruiter hebben we een strak recruitmentproces neergezet waarin de kandidaat centraal staat. Ook hebben we samen gelijk het onboardingsproces neergezet, want dat stond eerder ook nog niet. Het opzetten hiervan ontzorgde het management weer van taken die hen afhielden van dat waar ze daadwerkelijk mee bezig moesten zijn.

Wat vond je van het resultaat?

Het resultaat was boven verwachting. Geert zou initieel 6 maanden helpen maar na 4 maanden waren alle vacatures al succesvol ingevuld, was referral recruitment geïntroduceerd, stonden de processen én de carrièrepagina.

Zou je Timetohire aanraden aan anderen in jouw positie en waarom?

Alleen maar lof. Zou niet kunnen bedenken hoe het beter had kunnen verlopen. De kwaliteit van de mensen was ook uitstekend. Een dikke tien.

Wat maakt CostPerform zou leuk om voor te werken volgens Geert

CostPerform draait al een tijdje mee en heeft hierdoor een ontzettend goed softwareproduct neergezet. Daarnaast heerst er intern een fijne sfeer en krijgen medewerkers veel ruimte en vertrouwen van het management om werk naar eigen inzicht uit te voeren.

Ze zijn verder dan andere partijen in de markt en met 200 klanten in 45 landen hebben ze een aardige trackrecord opgebouwd. Als het aan CostPerform ligt, willen ze doorgroeien maar met de kanttekening dat de medewerkers centraal blijven staan. Zo stimuleren ze persoonlijke ontwikkeling en doet men aan ‘job-shaping’ wat inhoudt dat je ook je rol zelf kan vormgeven zodat het perfect aansluit bij jouw wensen en ambities. Ik heb de samenwerking met het management als zeer positief ervaren omdat ze inzagen wat de impact van recruitment kan zijn en hier alle banen voor vrijmaakten om recruitment succesvol neer te zetten.

Meer weten over CostPerform? Bekijk hier de carrièrepagina of bekijk direct de vacatures van cloud engineer, commercieel stagiair of stuur een open sollicitatie.

Heb jij een uitdaging met IT recruitment? Neem direct contact op en verken de mogelijkheden.

Contact opnemen

Onze aanpak

Benieuwd hoe wij een recruitment opdracht aanpakken?

Bekijk meer over ons Recruitment Success Framework

Onze aanpak