InQuest: Recruiters werven in een krappe markt

Stel je voor: volop ambitie hebben om te groeien, maar tegelijkertijd te maken hebben met een erg krappe arbeidsmarkt! Dit is het verhaal van InQuest, een bemiddelingsbureau gespecialiseerd in inkoop en aanbestedingen. InQuest was dringend op zoek naar meerdere Recruitment Consultants voor verschillende labels. Na zelf gezocht te hebben besloten ze om voor Rec2Rec te kiezen. En met succes. InQuest heeft hierdoor de afgelopen maanden hun groeidoelstellingen weten te realiseren.

Ambitieus als dat InQuest is, wilden ze dit jaar minimaal twee Recruitment Consultants aan hun team toevoegen. Helaas liepen eigen wervingsinspanningen niet uit op het gewenste resultaat. De recruitmentexpertise van InQuest ligt bij de wereld van Inkoop en aanbestedingen, niet in het vinden van een vaste recruiter. Met als gevolg dat het sourcen en het uitblijven van organisch verkeer op de vacature nog niet leidde tot het gewenste resultaat. Na deze tegenvallende resultaten en een aanbeveling vanuit het netwerk van InQuest, was dit het moment dat zij besloten om Timetohire in te schakelen.

Vanuit een fysieke meeting bepaalden we samen waar de grootste urgentie lag en konden wij al snel kandidaten voorstellen. Omdat we een groot netwerk hebben weten we goed wat de markt te bieden heeft, en dankzij onze ervaring weten we wat er nodig is om succesvol te zijn in een organisatie. Door gelijk kandidaten aan te leveren en open te communiceren over de kwaliteit, kwamen we er snel achter welke kandidaten echt bij InQuest passen.

“Het proces met Timetohire was snel en toegankelijk. Wat ons erg beviel was de directe en open manier van communiceren, een echte ‘cut the crap’ mentaliteit”

In een korte periode heeft InQuest twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen binnen de organisatie. Het belangrijkste hierin was de energie, drive en de leergierigheid van de kandidaat die naadloos aansluiten bij een organisatie als InQuest. Vanaf hun start dragen zij actief bij aan de groei van InQuest en brengen zij nieuwe energie en ideeën met zich mee.

De huidige arbeidsmarkt brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Kom je niet tot het gewenste resultaat, maar kan je toch die nieuwe collega gebruiken? Neem dan contact op met Marijn Snijder. Samen zorgen wij voor succes! Neem contact op via marijn.snijder@timetohire.nl of bel naar 088 – 105 41 11 voor meer informatie.

Onze aanpak

Benieuwd hoe wij een recruitment opdracht aanpakken?

Bekijk meer over ons Recruitment Success Framework

Onze aanpak