Engelse variant test1: Het aanvoelen van een bedrijfsidentiteit | Success Story: QSN

Wil je als organisatie echt de volgende stap maken? Dan moet je bij QSN zijn. Al 23 jaar helpt dit adviesbureau organisaties met het behalen van ISO-certificaten op het gebied van kwaliteit, milieu, informatie en veiligheid. Om een doorlopende instroom van nieuw talent te garanderen, vroegen ze Timetohire om op zoek te gaan naar een corporate recruiter. Met succes.

De organisatie centraal

“Certificeren is volgens ons geen doel, maar een middel,” vertelt Patricia van Velzen, teammanager bij QSN. “Met het opzetten van een managementsysteem dat voldoet aan de eisen van ISO-9001, ISO 14001, ISO-27001 of ISO-45001, kunnen organisaties echt professionaliseren, groeien en zich onderscheiden van concurrenten. We stellen niet de norm centraal, maar de organisatie zelf. Wat speelt er op de vloer, wat is de hulpvraag en welke processen moeten beter?”

Consultants op de vloer

In de huid kruipen van de klant, noemt QSN dat. Niet zo gek dus dat er iedere dag twintig consultants bij verschillende klanten op de vloer aanwezig zijn. Van Velzen: “Het is voor ons belangrijk om altijd te zoeken naar nieuw talent om klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat is soms lastig. We hadden daarom behoefte aan een recruiter die ons DNA kent en tak van sport begrijpt. Zodra we met Timetohire in gesprek gingen, wisten we dat we goed zaten. Ze hebben een helder idee over recruitment en kwamen met een concreet voorstel over tarieven en aanpak.”

Slagvaardig en pro-actief

“Timetohire is net als wij slagvaardig en pro-actief. Dat klikte dus meteen. Nadat we met elkaar in zee waren gegaan, stelden ze heel snel een drietal kandidaten voor die goed aansloten bij onze bedrijfscultuur en -identiteit. Het is fijn als iemand dat soort belangrijke zaken goed aanvoelt en begrijpt. Het scheelt een hoop tijd en gedoe, en geeft veel vertrouwen dat erg echt wordt begrepen waar je als bedrijf naar op zoek bent.”

Organiseren van sparringsessies

“Ook toen we eenmaal de juiste kandidaat hadden gevonden en aangenomen, bleef Timetohire waarde toevoegen. Om ervoor te zorgen dat onze nieuwe recruiter goed kennismaakte met onze organisatie en vakgebieden, zette hun team binnen een mum van tijd een aantal sparringsessies voor haar op touw. Dat werkte uitstekend. Zo’n mate van betrokkenheid is echt ideaal. Dankzij Timetohire hebben we nu een recruiter gevonden die ervoor zorgt dat we ook in de toekomst blijven beschikken over talentvolle consultants die bedrijven helpen bij hun groei.”

Our approach

Wonder how we approach a recruitment case?

Wonder how we approach a recruitment case?

Our approach