Recruitment Specialist

De tijd van post and pray is voorbij. Recruitment is een langer termijn game en dat weet jij als Recruitment Specialist te fixen. Het vormgeven van een recruitment strategie, het verbeteren van het recruitment proces en mee denken met Employer Branding, you got it all!

Scroll

Dit ga je doen als Recruitment Specialist

Als Recruitment Specialist help jij verschillende klanten bij het verbeteren of inrichten van hun recruitment proces. Je bent adviseur, werkt een plan uit en evalueert continu de door jou uitgevoerde acties met de klant om samen nog beter te worden. Je bent betrokken bij verschillende projecten. Welk project je doet hangt af van je ambities, kennis en ervaring. Het kan echt alles zijn dat in een recruitmentproces voorbij komt. Voor iedere klant leveren we maatwerk en het is aan jou als Recruitment Specialist, om het recruitment vraagstuk bij de klant op te lossen. Projecten die je kunt verwachten bij onze klanten zijn onder andere: het implementeren en inrichten van een ATS-systeem, opstellen van functieprofielen, schrijven van passende vacatureteksten, doelgroepmarketing, actief werven van kandidaten uit naam van de klant, Talent Pooling, Employer Branding en het begeleiden van sollicitatietrajecten van A-Z.

Recruitment proces

Als Recruitment Specialist help jij verschillende klanten bij het verbeteren, het in kaart brengen of inrichten van hun recruitment proces van A-Z. Bij Timetohire hebben we ook het Recruitment Success Framework ontwikkeld wat je hierbij gaat helpen, je kunt dit gebruiken als roadmap om tot een goede recruitmentstrategie te komen voor de langere termijn. Bij Timetohire doen we recruitment anders, omdat wij geloven dat het beter kan en moet. We houden ons graag bezig met het optimaliseren, slimmer maken en verduurzamen van het recruitment proces. Hier ben jij als Recruitment Specialist de expert in en wij delen deze kennis dan ook graag met onze opdrachtgevers.

Stakeholdermanagement

Jij als Recruitment Specialist weet precies wie jouw stakeholders zijn en betrekt de juiste mensen op de juiste onderdelen van het recruitment proces en stemt regelmatig zaken met hen af. Je bent een adviseur en weet de verwachtingen goed te managen. Hierin weet je de benodigde informatie te verzamelen, analyseren, filteren en belangen af te wegen om tot het uiteindelijke doel te komen. Je maakt hierin ook gebruik van doelgroepmarketing, als Recruitment Specialist ben je echt een alleskunner en elke opdracht is weer anders wat het lekker uitdagend maakt!

Interne projecten

Naast carrièrekansen en ontwikkeling, werken collega’s graag bij ons vanwege de Timetohire way of working. Als Recruitment Specialist heb jij jouw opdracht bij de klant, maar kun je ook mee bouwen aan het succes van Timetohire zelf. Je kunt zelf een richting kiezen in je ontwikkeling door intern projectgroepen in te stappen die aansluiten bij jouw interesses. Hoe, waar en wanneer jij je werk doet maakt ons niet zoveel uit. Je bent een vakvolwassen professional en die vrijheid geven wij je.

Skills van een Recruitment Specialist

Communicatieve vaardigheden

Je hebt het vermogen om effectief te communiceren met verschillende stakeholders, waaronder spreken, adviseren en actief luisteren. Als Recruitment Specialist ben je in staat om duidelijk ideeën over te brengen, te onderhandelen en relaties op te bouwen en te onderhouden. Je bent een schakel tussen veel verschillende stakeholders.

Flexibel

Als Recruitment Specialist moet je vaak schakelen en loopt niet altijd alles zoals gepland. Je hebt het vermogen om snel te kunnen schakelen en je aan te passen aan veranderende omstandigheden en vereisten. Dit heeft betrekking op verschillende aspecten van het werk, zoals je taken en verantwoordelijkheden, de werktijden, maar bijvoorbeeld ook de werkomgeving.

Zelfstartend

Met jouw ervaring in het recruitment vak weet je als Recruitment Specialist complexe situaties te overzien en hierop te anticiperen. Je neemt intitiatief en weet de juiste stakeholders hierbij te betrekken. Jij weet direct een actieplan op te stellen en bent hierin het aanspreekpunt, die helikopterview heb jij wel.

Stressbestendig

Als Recruitment Specialist lopen vaak veel verschillende taken door elkaar heen en is het van belang dat jij alle ballen hoog kan houden. Je ziet de variatie als een uitdaging en kan effectief blijven presteren onder stressvolle omstandigheden, zoals tijdsdruk, tegenslagen of complexiteit.

Een dag in het leven van een Recruitment Specialist

Je bent vandaag wat later begonnen, want je hebt vanochtend eerst de kids naar school gebracht. Tijd voor een kop koffie op kantoor en rustig de dag opstarten met het openen van je laptop. Je checkt je prioriteiten van de dag en gaat direct effectief aan de slag. Eerst maar eens bellen met potentiële kandidaten en de eerste screening doen om ze vervolgens te verwerken in het ATS-systeem. Zo kun je ook direct zien hoe het staat met de lopende sollicitatie procedures en je stakeholders voorzien van een update. Terwijl je dit doet krijg je ook weer nieuwe ideeën hoe het anders en beter kan. Direct maar even een meeting inschieten met je stakeholders om je idee te pitchen waarbij je eigenlijk al in je hoofd hebt hoe je dit gaat doen en welke belangen iedereen heeft. Nog even de nieuwe e-mails checken en dan is het alweer lunchtijd! Gezellig samen lunchen met collega’s vandaag want gisteren zat je nog remote te werken in het koffietentje om de hoek. Na de lunch ga je sourcen naar nieuwe kandidaten voor jouw vacatures en werk je je administratie bij. Aan het eind van de dag heb je nog een meeting staan voor een intern project voor Timetohire, fijn om nieuwe inspiratie op te doen die je ook weer kunt gebruiken in je opdracht bij je klant. Je sluit af, tijd voor een gezellig potje squash met je collega’s!

“Omdat we één van de weinige recruitment organisaties zijn die écht samenwerken met elkaar!”

Ruben Thenu Recruitment Specialist

“Interessante opdrachten, gezelligheid en kennisdeling met collega’s. Samen maken wij Timetohire succesvol.”

Wendy Bruul Recruitment Specialist

‘’Om het verschil te maken bij klanten en het vak recruitment verstaanbaar te maken in de markt.’’

Jessica van der Vaart Campus Recruiter

Salaris Recruitment Specialist

Het gemiddelde bruto jaarsalaris van een Recruitment Specialist is €48.200,-. Daarnaast bestaan de secundaire voorwaarden vaak uit een leaseauto of reiskosten, laptop, telefoon, interne faciliteiten (sportfaciliteiten en teamuitjes).

Volledig rapport over salarissen

Aan de slag!

Wil je meer weten over de mogelijkheden om bij of via ons te werken als Recruitment Specialist? Bekijk de mogelijkheden!

Onze vacatures