RPO = Recruitment Process Orchestrating

 

Wat versta jij onder RPO? Vaak wordt er gesproken over Recruitment Process Outsourcing. Wij vullen de letters liever anders in: Recruitment Process Orchestrating. Omdat we niet geloven in traditionele outsourcing – je recruitment simpelweg buiten de deur plaatsen –, maar juist in een nauwe samenwerking met jou als opdrachtgever.

RPO via Time to Hire

Een opvolger nodig voor een medewerker die zijn ontslag indient? Die zoek je het best in een talentpool: een netwerk van talentvolle professionals die goed passen bij jouw bedrijf. Mensen die je meteen aan boord kunt halen, ver vóór die vertrekkende collega de deur achter zich dichttrekt. Maar hoe bouw je zo’n talentpool op? En belangrijker nog: hoe houd je ‘m up-to-date als je daar zelf de tijd niet voor hebt?

Time to Hire neemt je je dit proces graag uit handen. RPO bestaat bij ons uit een aantal diensten die je los of als geheel afneemt, afhankelijk van jouw wensen. Waar je ook voor kiest, uit naam van jouw organisatie zoeken, vinden én verleiden we toptalent om bij jou aan de slag te gaan. Dat doen we altijd met een gespecialiseerd team van ervaren recruiters – net wat past bij jouw organisatie en jouw specifieke wervingsbehoeften.

Hoe profiteer jij van RPO?

  • Wij werken met de door ons ontwikkelde Recruitment Succes Methode, waarbij alle onderdelen van het recruitment proces aandacht krijgen.
  • Als je wilt, richten we het recruitmentproces volledig voor je in.
  • In ons netwerk van ervaren recruiters is er altijd wel iemand die jouw doelgroep als zijn broekzak kent, je kunt erop vertrouwen dat de kwaliteit van kandidaten vanaf het eerste moment hoog is.
  • Jij kunt je volledig richten op de kernactiviteiten van je bedrijf en recruitment met een gerust hart aan ons overlaten.
  • We werven vanuit jóúw naam en bedrijfscultuur.
  • Samen bouwen we aan je werkgeversmerk, oftewel je employer brand.
  • Je bespaart tijd en dus geld, en haalt betere medewerkers binnen.
  • Je bent gegarandeerd van continuïteit en consistentie in je wervingsactiviteiten, en bent dus niet langer kwetsbaar als je eigen recruiter je bedrijf verlaat.
  • Je hebt te allen tijde inzicht in wat we voor je doen. Alle kandidaten die we benaderen, nemen we op in ons applicant tracking system (ATS). Al deze data zijn en blijven exclusief jouw eigendom.

Benieuwd naar wat we met RPO voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

rpo-illustratie.jpg

Al onze kennis en ervaring hebben we samengevat in onze Recruitment Success Methode met daarin drie elementen: recruitment op maat, employer branding & recruitment marketing en data-driven recruitment.

Recruitment op maat

We beginnen onze samenwerking met het uitvoeren van een nulmeting om te weten waar jullie staan en waar we met elkaar heen willen. Een vooraf afgesproken aantal uur per week benadert ons ervaren recruitmentteam namens jouw organisatie proactief kandidaten, plaatst vacatures en gebruikt de beste recruitment-tech en tools om bij je doelgroep onder de aandacht te komen. Dat zorgt ervoor dat de beste kandidaten in je talentpool terechtkomen. Met hen plannen we een afspraak voor je ter kennismaking.

Benieuwd hoe we dit doen? Lees hoe een van onze klanten onze RPO-aanpak ervaart in deze case.

Employer Branding & Recruitmentmarketing

Alle activiteiten die je onderneemt op het gebied van recruitmentmarketing hebben invloed op je employer brand, oftewel: hoe er van binnen én van buiten tegen jouw organisatie wordt aangekeken. Iedere organisatie die op zoek is naar nieuwe medewerkers moet hier actief mee bezig zijn om succesvol te zijn in de werving. 

On Top of Our Game


Wij houden de technologische ontwikkelingen op het gebied van recruitment nauwlettend in de gaten. Elke dag komen er wel nieuwe tools en technieken op de markt. Wij weten wat het beste werkt en passen onze kennis en ervaring hierin toe op onze recruitment opdrachten.  Zo pakken we je recruitment doelgericht én toekomstgericht aan.

Data Driven Recruitment

Data zegt meer dan gevoel. Data bevestigt dat we op de juiste weg zitten of juist een nieuwe richting  in moeten slaan. Zo weet je altijd wat wel en wat juist niet werkt.

“You need Quality Data to make a Quality Match”

Meer weten over ons Recruitment Success Model? Bel ons via 085 105 41 11