Wat is Interim Recruitment Marketing?

Auteur - Jimin van der Heijde

Misschien heb je de term al eens gehoord: Recruitment Marketing. Klinkt cool, toch? Maar wat houdt het nou precies in? En waarom zou het voor jou interessant zijn? Laten we dat even haarfijn uitleggen.

Wat betekent “Interim”?

“Interim” betekent tijdelijk. Simpel. Deze professionals vullen bieden tijdelijk extra slagkracht en brengen specifieke kennis binnen voor een bepaalde periode.

Recruitment Marketing in een Notendop

Recruitment marketing draait om het aantrekken van de juiste kandidaten voor openstaande posities. Het gaat verder dan het plaatsen van een simpele vacature. Denk aan advertenties, Employer Value Proposition (EVP), branding, content creatie, social media en meer. Kortom, alles wat nodig is om jouw bedrijf als aantrekkelijke werkgever te positioneren. Recruitment marketing is eigenlijk de tactische/opreationele kant van employer branding.

Je kan het verdelen in drie lagen:

  1. Employer Branding: Strategisch. Focus op EVP en employer branding strategie;
  2. Recruitment Marketing: Tactisch/Operationeel. Eigenlijk alomvattend, maar de focus ligt op de vertaling van de employer branding strategie naar tactische strategieën en de uitvoering daarvan. Denk aan de advertentie- en de SEO-strategie;
  3. Job Marketing: Operationeel. Dit is de onderste laag. Job marketing gaat over het adverteren van vacatures op verschillende job boards en advertentiekanalen.

Wat is dan Interim Recruitment Marketing?

Een tijdelijke versterking voor je recruitment marketing team.

De Voordelen van Interim Recruitment Marketing

Flexibiliteit

Je hoeft niemand vast in dienst te nemen. Geen gedoe met lange contracten of uitgebreide inwerkperiodes. Je huurt iemand in wanneer je diegene nodig hebt, voor precies de periode die je wenst.

Expertise on Demand

Interim recruitment marketeers zijn vaak ervaren rotten in het vak. Ze draaien hun hand niet om voor ingewikkelde campagnes en weten precies welke kanalen werken. Je haalt dus direct specialistische kennis in huis.

Snelle Resultaten

Omdat ze tijdelijk zijn en direct aan de slag gaan, zie je vaak snel resultaat. Perfect voor projecten waarbij de tijd dringt. Ze komen binnen, voeren hun werk uit en vóór je het weet, zie je de eerste effecten.

Wanneer is Interim Recruitment Marketing de Juiste Keus?

Tijdelijke Boost Nodig

Heb je een tijdelijke piek in wervingen of moet je snel schakelen voor een belangrijk project? Dan biedt een interim specialist de ideale oplossing.

Gebrek aan Expertise

Misschien heb je intern niemand met de juiste kennis van recruitment marketing. Is ook niet zo gek. Het is een vak apart. Recruitment marketing is eigenlijk de brug tussen marketing, recruitment en HR. Een interim specialist vult dit gat perfect op.

Vervanging

Is je inhouse recruitment marketeer ziek, met verlof of vertrokken? Met een interimmer vul je dit gat snel en effectief op. Door de jaren aan ervaring zijn interimmers binnen no-time up-and-running.

Nieuw Perspectief

Soms zit je vastgeroest in je eigen manier van werken. Een verse, externe blik kan dan net datgene zijn wat je mist.

Conclusie

Interim Recruitment Marketing is dus de ideale oplossing als je tijdelijk een boost in je wervingen nodig hebt of als je wilt bouwen aan een sterk werkgeversmerk. Met flexibiliteit, expertise en snelle resultaten beantwoordt het perfect de vraag van de moderne recruitment uitdagingen.

Meer weten? Check dan onze recruitment marketing pagina of neem gelijk contact op.

Weet je nog niet zeker welke recruitment oplossing het beste bij jou past? Check dan onze keuzehulp of lees een van onze blogs over Recruitment Process Outsourcing (RPO), Interim Recruitment, Werving & Selectie en andere diensten.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze Vacatures