Waarom kiezen bedrijven in IT/Tech voor RPO als winnende groei strategie?

Stel je zoekt als hiring manager binnen IT/Tech bedrijf een ervaren Java-developer. Om het juiste talent te vinden voor de betreffende vacature, schakel je waarschijnlijk regelmatig een werving en selectiebureau in. We hoeven je ook niet te vertellen de je al snel per vacature een wervingsfee van zo’n € 20.000 mag betalen. Zoek je op jaarbasis tien vacatures of meer ben je al snel € 200.000 aan wervingsfee’s kwijt. Maak je in plaats daarvan gebruik van een RPO-recruiter? Dan bespaar je in dit voorbeeld makkelijk € 60.000 tot €80.000 op jaarbasis én krijg je een veel uitgebreider dienstenpakket.

Hoe zat het ook alweer?

Met RPO via Timetohire houd je het recruitment in eigen beheer en betaal je niet per vacature, maar een vaste wervingsfee voor de recruitment en sourcing, plus het verrijken of opbouwen van je talentpool. Daarnaast betaalt je per succesvolle plaatsing ongeveer een derde van een normale wervingfee. Daarnaast kan je de dienst uitbreiden met employer branding, recruitment marketing of proces optimalisatie ect. ect. 

Recruitment bij jou op de vloer

Met RPO geef je je opdracht dus niet af aan een extern bureau, waarna je maar moet afwachten wat er met de vacature gebeurt. RPO-specialisten gebruiken je eigen systemen en werken vanuit jouw naam. Zo vergroot je aan de ene kant je naamsbekendheid in de IT-sector en is het daarnaast voor de recruiters zelf makkelijker om te bij te staan in het recruitmentproces. Check hier hoe wij dit bij Inspark doen.

De voordelen van RPO

Als aanbieder van RPO is Timetohire misschien een beetje bevooroordeeld, maar dat betekent niet dat wij niet prima in staat zijn om objectief de voordelen van RPO in te zien.

  • RPO is schaalbaar, zonder dat je de efficiënte en gestructureerde aanpak verliest. Elk bedrijf heeft tenslotte bepaalde momenten in het jaar waarop er meer vacatures openstaan of juist minder en je kan daarom zelf bepalen of je RPO meer of minder wilt inzetten.
  • De RPO-specialisten nemen van jou de intensieve zoektocht naar de schaarse kandidaten over, die zich ook nog eens lastig laten overhalen. Dit bespaart tijd en je ontziet er je ook de eigen recruiters mee, zodat die zich kunnen focussen op bijvoorbeeld de gesprekken voeren met gekwalificeerde kandidaten.
  • Zeker bij complexe vacatures in de IT, is het belangrijk dat de juiste mensen worden benaderd. Met RPO wordt een interne afdeling opgericht bij jou op locatie, waardoor de recruiters de tijd nemen (en hebben) om je vacatures goed te doorgronden. Daarnaast vindt er voortdurend afstemming over en weer plaats, zodat je je wensen en eisen makkelijk communiceert.
  • Naast het werven, bouwt RPO ondertussen aan je employer branding. Op die manier heb jij nog jaren profijt van de samenwerking. Er wordt gewerkt aan je identiteit en de benodigde systemen worden ingericht. Heb je nog geen ‘werken bij’-website? Dan bouwen ze die ook op. Zo is RPO niet alleen efficiënt en tijdbesparend, maar ook duurzaam.

Een talentpool opbouwen

Een van de waardevolste onderdelen van RPO: de talentpool bouwen. Tijdens het sourcen, spreken de RPO-professionals met een beetje geluk tientallen talenten. Sommigen hiervan zijn niet direct geschikt of misschien op dat moment niet beschikbaar. Al deze kandidaten worden daarom toegevoegd aan een talentpool.

Met de talentpool heb je altijd inzichtelijk wie er benaderd zijn en welke skills daarbij horen. Ook als de samenwerking voorbij is, blijf jij toegang houden tot deze pool. Heb je op een later moment een nieuwe vacature? Dan neem je eerst eens de kandidaten in de pool door. Misschien zit er iemand tussen die vorig jaar nog niet wilde overstappen. Dat scheelt jou mooi weer tijd, terwijl je alsnog wel het juiste talent benaderd.

Kortom; wil je sneller de juiste mensen aantrekken, daar niet de hoofdprijs voor betalen en écht je organisatie verder uitbouwen net als de succesvolle scale-ups van deze wereld? Kijk dan ook wat RPO voor jou recruitment afdeling kan betekenen. We hebben voor iedere organisatiegrote een andere aanpak en je komt hier meer over te weten op onze home-pagina

Wil je eerste liever zelf aan de slag? Download ons Recruitment Success Framework.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze Vacatures