Tips van Recruiters voor Recruiters: werken vanaf een tropisch eiland

Sara Regoord - Recruitment Specialist

Remote werken wordt steeds gebruikelijker en stelt jou in staat op ieder continent je laptop open te klappen. Efficiënt werken in verschillende tijdzones kan echter unieke uitdagingen met zich meebrengen. Onze Timetohero Sara verblijft momenteel op Bali en geeft je in deze blog 6 tips om je te helpen het beste uit jouw workation te halen.

Voeg van tevoren alvast de nieuwe tijdzone aan je Outlook-agenda toe

Een goede voorbereiding is key bij het werken in een andere tijdzone. Voeg de nieuwe tijdzone alvast toe aan je agenda, zodat je meetings en afspraken vooruit kunt plannen. Door dit te doen, krijg je een duidelijk beeld van hoe je dag eruit zal zien en kun je je workflow beter organiseren. Het helpt ook om eventuele overlappingen of conflicten te vermijden.

Communiceer je beschikbaarheid

Hoewel werken in een andere tijdzone spannend kan zijn, is het ook belangrijk om van je tijd in het buitenland te genieten. Plan daarom van tevoren vrije dagen in je agenda. Dit zorgt voor een goede balans tussen werk en ontspanning en stelt je in staat om de omgeving en cultuur van je bestemming te verkennen. Het werken met meerdere uren tijdsverschil kan uitdagend zijn, het communiceren wanneer je wel of juist niet beschikbaar bent naar je collega’s en de klant toe is essentieel. Het creëren van deze duidelijke grenzen zal je helpen om een gezonde balans te behouden en voorkomt onnodige stress terwijl jij aan je welverdiende vrijmibo zit en in Nederland net de lunch op tafel komt.

Ga op zoek naar gelijkgestemden

Een van de voordelen van remote werken tijdens het reizen is de mogelijkheid om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Zoek naar reisgenoten of medereizigers die ook remote werken. Wanneer je omringd bent door mensen met vergelijkbare werkritmes en doelen, is het makkelijker om je eigen werkritme aan te houden. Samen kunnen jullie elkaar motiveren en ondersteunen tijdens het werken op afstand. Bovendien kunnen jullie ervaringen en tips delen om het beste uit jullie reis- en werkavontuur te halen.

Zorg dat je een goede back-up hebt van telefoon en laptop

Het kan altijd gebeuren dat je telefoon of laptop kapotgaat of gestolen wordt, en dat maakt het uitvoeren van je werkzaamheden knap lastig. Zorg daarom voor een goede back-up van je telefoon gegevens en die op je laptop. Maak regelmatig back-ups van belangrijke bestanden en documenten in de cloud, zodat je altijd toegang hebt tot je gegevens. Zelfs als je apparaten andere plannen hebben. Overweeg ook het aanschaffen van een verzekering voor je must-haves, zodat je snel weer operationeel bent in geval van pech.

Plan afspraken in met je collega’s om bij te praten

Wanneer je op afstand werkt, is persoonlijk contact met collega’s belangrijk om een gevoel van verbondenheid te behouden. Plan regelmatig afspraken in met je collega’s om bij te praten, net zoals je dat zou doen bij de koffiemachine op kantoor. Door goed contact te houden, blijf je op de hoogte van wat er speelt in de organisatie en behoud je de teamspirit, ondanks de fysieke afstand.

Wissel van werkplek

Een van de grote voordelen van werken op afstand tijdens het reizen is de mogelijkheid om verschillende werkplekken te ervaren. Werk niet alleen vanuit je accommodatie, maar verken ook co-working spaces, leuke cafés, of zelfs het strand! Geniet van de prachtige omgeving waarin je je bevindt, terwijl je toch productief blijft. Zorg er wel voor dat je altijd beschikt over een sterke wifi-verbinding om ononderbroken te kunnen werken.

Werken in verschillende tijdzones kan een uitdaging zijn, maar met de juiste planning en communicatie kun je het tot een succes maken. Door je agenda vooraf bij te werken, duidelijke grenzen te stellen, te zorgen voor een goede werkplek en vrije dagen in te plannen, kun je optimaal profiteren van je remote werkervaring. Onthoud dat je plezier op je workation valt of staat met het vinden van een balans tussen werk en ontspanning.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze Vacatures