De Beste Recruitmentbureaus van Nederland

Door Henke van Homoet - Recruitment Specialist

Wat zijn de beste recruitmentbureaus per vakgebied? Die vraag krijgen we vaak aangezien we niet alles doen. We helpen je graag in deze zoektocht. Het is volledig afhankelijk binnen welk vakgebied je iemand zoekt, vandaar dat we per vakgebied een lijstje van goede recruitmentbureaus voor je hebben samengesteld. Want de beste medewerkers? Die vindt alleen het beste bureau dat gespecialiseerd is in jouw branche!

Recruitmentbureaus IT & Technology


ICT is een snelgroeiende en continu veranderende markt, waarin de vraag naar personeel hoog is. Uit diverse bronnen, waaronder de ICT-arbeidsmarktbarometer van het UWV, blijkt dat de coronacrisis weinig impact op de arbeidsmarkt voor ICT-beroepen heeft. Sterker nog: het aantal ICT’ers groeit en groeit. Mede dankzij onderstaande ICT-recruitmentbureaus.

 • Darwin Recruitment
  Deze recruiters richten zich op Digital & Data, zijn gevestigd in Amsterdam en pakken vacatures in heel Nederland op. Het bureau doet zowel aan freelancebemiddeling als werving & selectie van vast IT-personeel.
 • Brunel
  Brunel focust o.a. op Infra, Software, Agile en Services en is vooral thuis in consultancy en grotere projecten. Het recruitmentbureau heeft locaties door de hele Randstad en in Brabant en doet zowel werving en detachering in Nederland als in andere landen van de EU.
 • Doghouse Recruitment
  Dit Amsterdamse bureau bedient heel Nederland en focust op werving en selectie en freelance bemiddeling van IT Development & Infrastructure personeel.
 • Oliver James
  Zoek je medewerkers op het vlak van IT & Infra of Data & Analytics, klop dan eens aan bij dit landelijk werkende bureau, gevestigd in Amsterdam. Ze doen aan werving en selectie, freelance en detachering.
 • Stone Business Associates
  Dit bureau werkt IT-breed, heeft vestigingen in Capelle a/d IJssel en Best en richt zich zowel op freelance, detachering als consultancyprojecten.

Recruitmentbureaus Finance


Ook de financiële sector krijgt weinig klappen door de pandemie. Het bekende platform Accountant meldt in een nieuwsbericht zelfs dat er eind 2021 ruim een kwart meer finance-vacatures waren dan vorig jaar. Naar ons idee kun je voor financieel personeel het best terecht bij de volgende recruitmentorganisaties:

 • Brunel
  Brunel richt zich o.a. op Accounting & Reporting, Compliance, Insurance, Personal Finance, Corporate Banking en Risk Retail Banking. Je vindt kantoren door de hele Randstad en Brabant en Brunel doet zowel werving in Nederland als in andere EU-landen. Ze focussen op detachering en grotere projecten/consultancy.
 • Oliver James
  We kwamen hen al tegen in de IT-branche: Oliver James. Ze richten zich ook op werving en selectie, freelance en detachering van Governance Risk & Compliance, Commercial Banking, Actuarial, Risk & Quant medewerkers.
 • Etage 0
  Dit Amsterdamse detacheringsbureau heeft haar blik op Nederland en helpt je bij het vinden van Finance & Compliance personeel.
 • Stone Business Associates
  Vanuit vestigingen in Capelle a/d IJssel en Best vinden ze zowel freelancers, detacheringskrachten als consultants voor projecten in de financesector.
 • Carrièrecafé
  Carrièrecafé detacheert Bancair, Hypothecair en Compliance personeel. Het bureau is gevestigd in Nieuwegein bij Utrecht en bedient heel Nederland.

Recruitmentbureaus Engineering

 • Progressive
  Dit bureau werkt op het brede vlak van engineering, je vindt ze in de Randstad en Brabant. Ze werven in heel Nederland, bemiddelen freelancers en functioneren ook als managed service provider.
 • Brunel
  Brunel is thuis in Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde, Bouw & Civiel, Maintenance & Asset Management, Product Development en Supply chain. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de EU werven en detacheren ze personeel.
 • Focus Engineering/Modus Engineering
  Vanuit Amsterdam werven, selecteren en detacheren deze recruiters vast personeel en freelancers in Control & Automation, Electrical & Instrumentation en Werktuigbouwkunde. Voor Nederland én België.
 • ViS Detachering
  Dit detacheringsbureau uit Reeuwijk richt zich op de civiele techniek.
 • Timetohire
  Voor personeel in high-tech engineering moet je bij Timetohire zijn. Onze recruiters zitten in Den Haag, Den Bosch en Curaçao en doen naast werving en selectie ook aan detachering en bemiddeling van freelancers.

Recruitmentbureaus Marketing, Communicatie & Digital

 • SchaalX
  Werving & selectie, executive search, detachering en bemiddeling van freelancers. Dit Utrechtse bureau richt zich op het complete gamma in de wereld van marketing, communicatie en digital.
 • NewPeople
  NewPeople uit Amsterdam zoekt en vindt medewerkers in Digital Marketing en bemiddelt freelancers in de branche.
 • OnlyHuman
  Dit bureau werft en detacheert vaste en freelance medewerkers in Marketing en Communicatie, met name bij de overheid.
 • Doxa In zowel de publieke als private sector recruiten ze bij Doxa freelancers in Marketing en communicatie. Ze doen ook aan detachering.

Recruitmentbureaus Life Sciences

 • SIRE
  SIRE zoekt, vindt, detacheert en bemiddelt talent op het gebied van Pharma, Biotech, Food, FMCG, Healthcare, Medical Devices en Chemicals. Het bureau zit in Haarlem, heeft de focus op Nederland maar opereert ook op andere Europese markten.
 • QTC
  Dit recruitmentbureau werft, selecteert, detacheert en bemiddelt vaste medewerkers en freelancers in de subbranches Biotech & Biopharma, Food, Medical Devices en Life Sciences Staff. Ze zitten in Zwanenburg, maar werken voor heel Nederland en de rest van Europa.
 • Panda International
  Hier kun je terecht voor personeel in Medical Device, Pharma, Biotech en Engineering. Vanuit Amsterdam werken ze voor België en Nederland.

Recruitmentbureaus Publiek Domein/Ruimtelijk Domein

 • Stone Business Associates
  Zoek je mensen in Finance, HR, ICT of Tech binnen het publieke domein? Vanuit Capelle a/d Ijssel en Best helpen de recruiters van Stone Business Associates je graag en goed.
 • Brunel
  Het publieke domein, over de gehele breedte, is meer dan bekend terrein voor Brunel.
 • Yacht
  Yacht recruit en detacheert medewerkers en freelancers in het publieke domein, door heel Nederland.
 • Balance
  Dit bureau is actief in het publieke domein over de gehele breedte. Vanuit Amsterdam bedienen ze heel Nederland, met een focus op consultancyprojecten.
 • Maandag
  Zoek je freelancers in het publieke domein? Maandag bemiddelt en detacheert medewerkers door heel Nederland.

Recruitmentbureaus Zorg

 • Binck
  Vooral in de Randstad is Binck, gevestigd in Amsterdam en Den Haag, sterk in het vinden en detacheren van zorgpersoneel.
 • Maandag
  Maandag detacheert medewerkers en bemiddelt freelancers door heel Nederland. Zorg is een van hun specialisaties.
 • Daan
  Vanuit de Randstad en Noord-Brabant detacheert Daan zorgmedewerkers en freelancers door heel Nederland.

Recruitmentbureau voor de Recruitmentmarkt

 • Timetohire
  Timetohire kwamen we al tegen bij Engineering, maar is ook marktleider in Rec2Rec, oftewel bemiddeling van recruiters. We zijn gevestigd in Den Haag, Den Bosch en Curaçao en richten ons op werving & selectie, detachering en bemiddeling van freelance recruitment professionals.

Allround Recruitment specialist

Naast de vaste werving van recruitment professionals kun je bij Timetohire dus ook terecht voor een tijdelijke oplossing in de vorm van interim recruitment. Door de inzet van deze gespecialiseerde interim recruiters, ieder met een eigen netwerk, is Timetohire een recruitmentspecialist die jouw organisatie kan ondersteunen in iedere branche. Timetohire heeft een breed netwerk van recruitmentspecialisten en onze unieke RPO dienstverlening is op elke branche toe te spitsen. Het verschil tussen RPO (Recruitment Process Outsourcing) en interim recruitment? Met RPO haal je een complete recruitmentorganisatie in huis, die zich verdiept in jouw bedrijfsstrategie en jou helpt succesvol te zijn in het aantrekken van nieuwe collega’s. We zoeken en vinden bovendien niet alleen de juiste medewerkers voor je. We versterken je employer brand met recruitment marketing, zetten gedegen processen op en gaan door tot en met de data-analyse, om alle succesfactoren naar boven te halen en te blijven optimaliseren.

Lees meer over onze RPO dienstverlening en ontdek wat Timetohire voor jouw organisatie kan betekenen.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze Vacatures