Het Recruitment Café

Het Recruitment Café

Dé podcast voor en door recruiters. Met onze eigen Kevin Wouters als host. Een podcast voor na de werkdag met een wijntje, biertje of Spaatje rood. Luister voor tips, tricks, trends en tools om jouw werk leuker en makkelijker te maken.

Seizoen 3 – Hoe maak jij jouw recruitment een succes?

S3E6: Is het assessment de heilige graal van de wervingsprocedure? Met Guido den Boer

“Sollicitatieprocedures zijn bewerkelijke trajecten. Bij de ene organisatie is het proces heel gestroomlijnd, bij de andere organisatie speelt het gevoel een belangrijke rol bij het verloop. En dan bedoel ik niet alleen de beslissing om iemand al dan niet een aanbieding te doen, maar ook de hoeveelheid gesprekken die bij twijfel ineens toeneemt, het aantal gesprekspartners dat aanhaakt en de snelheid waarmee uiteindelijk een beslissing genomen wordt. Veel organisaties klampen zich dan ook vast aan wat men nog wel eens als de heilige graal van het selectieproces ziet; het assessment. Maar is dit dan wel terecht?” Guido den Boer beantwoordt deze vraag in de nieuwste aflevering van BlogTalk.

S3E5: De cultuur is manager van de organisatie. Hoe Timetohire het meest succesvolle bedrijf in recruitment is geworden. Met Fleur Aalbrecht en Henke van Homoet

Fleur Aalbrecht, COO en Head of People en Henke van Homoet, Lead Interim recruitment zitten samen met Kevin om de cultuur van Timetohire te doorgronden. Waarom kies je voor autonomie en zelfsturing? Wat zijn de voordelen? Wat is er nodig om zo hard te groeien? Wat wordt er van elkaar verwacht? Op die vragen krijg je in deze podcast antwoord. Als het aan Henke en Fleur ligt, is het eigenlijk heel eenvoudig; fix je sh*t, vraag om hulp en pak je verantwoordelijkheid. Dan kan je samen succesvol worden. 

S3E4: Wat is de waarde van gamification binnen recruitment? Met Mitchel van Baar

Al langere tijd wordt er in recruitment gesproken over gamification. Bedrijven als Unilever, KLM en Defensie zetten het zelfs al in tijdens hun recruitmentproces. Maar wat is het eigenlijk en hoe kan je dit toepassen in je eigen (recruitment)organisatie? En wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen van gamification? Onze Recruitment Specialist, Mitchel van Baar, vertelt je er alles over.

S3E3: Recruitment in de Metaverse – Wat is er mogelijk? Met Aragorn Meulendijks

Na Second Life in 2003 is de volgende generatie virtual reality aan zijn opmars bezig. Is het weer een hype of werken we straks allemaal in de Metaverse? In deze aflevering duiken we met Aragorn Meulendijks van Beemup in deze nieuwe (virtuele) wereld en gaan op ontdekkingsreis naar de mogelijkheden die de Metaverse biedt voor recruitment. Van makkelijker samenwerken tot sollicitatiegesprekken voeren met je eigen avatar. Het komt allemaal aan bod. Enjoy! 

S3E2: BlogTalk – Hoe kan je winnen met Candidate Experience? Met Wendy Bruul

Wendy Bruul is een specialist op het gebied van Candidate Experience en deelt tips om succesvol te zijn op dit vlak. 

“Dat ieder een eigen mening heeft is algemeen bekend. We denken en leven allemaal anders en hebben ieder onze eigen prioriteiten. Dit maakt het voor organisaties vaak lastig om in te spelen op de wensen van, in dit geval, sollicitanten. Toch zijn steeds meer organisaties bezig met hun employer branding. Candidate experience speelt hierin een grote rol. Candidate experience omvat namelijk elk contact dat een werkzoekende heeft met een organisatie tijdens het wervingsproces. Elke positieve en negatieve interactie heeft invloed op de mening van een kandidaat over een organisatie. Met behulp van polls op LinkedIn heb ik onderwerpen ter discussie gesteld om meer inzicht te krijgen in de belangrijkste behoeftes van potentiële sollicitanten. Er zitten vaak grote verschillen tussen dat wat recruiters en organisaties belangrijk vinden en dat wat werkzoekenden belangrijk vinden. Is er één juiste manier?”

S3E1: BlokTalk – Hoe realiseer ik een recruitment strategie? Met Carlijn van der Kamp

BlogTalk. Een strategisch recruitmentplan. Het staat al een tijdje op je prioriteitenlijst, maar eigenlijk weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Want hoe zet je zo’n recruitmentstrategie op? En hoe koppel je jouw wervingsplannen aan de strategische plannen van de organisatie? Carlijn van der Kamp, auteur van de blog “Hoe realiseer je een Recruitmentstrategie?”, zet antwoorden en inzichten op een rij, zodat jij straks precies die mensen binnenhaalt die je organisatie nodig heeft voor succes.

Wil jij ook bij Kevin aanschuiven in Het Recruitment Café? Neem dan contact op!

Schuif aan!

Seizoen 2 – Recruitment Success Stories

S2E6: Lumicks

Begin 2021 haalde LUMICKS bijna 80 miljoen euro groeigeld op. Je raadt het waarschijnlijk al, een groot deel hiervan is bedoeld voor Recruitment. Maar een organisatie moet hier ook klaar voor zijn. Hoe zorg je dat je hiring managers meekrijgt in een nieuwe aanpak en wat moet je doen om in de huidige markt recruitment succes bereiken. Het bewijs, Mireille Rob en Hessel Edelijn wisten in 10 maanden 130 hires te realiseren. Ontdek nu hoe zij dit doen. Enjoy! 

S2E5: HEMA

Alweer de vijfde aflevering van seizoen 2 van onze podcast. Dit keer spreken we met Nicole Oosterveer, International Recruitment & Employer Branding Lead bij HEMA. Zij neemt ons mee in de uitdagingen van de afgelopen tijd en hoe HEMA daarmee omging. Daarnaast bespreken wij de trends in recruitment. Hoe kan je hierop inspelen?

S2E4: Sendcloud

In deze aflevering spreekt onze Kevin met Isabeau Bruno, Global Head of Talent Magic bij Sendcloud. Onlangs hebben zij een “Serious C” binnengehaald en staan ze voor een enorme uitdaging. Benieuwd hoe ze van plan zijn dit aan te pakken? Luister dan de volledige aflevering! Wellicht heeft Isabeau de MemeQueen ook nog wat tips hoe je jouw werk leuker en makkelijker maakt 😉

S2E3: Breinstein

In deze aflevering verwelkomt onze podcast host Kevin Wouters de helden van Breinstein, Anita Spil en Nikki van Aarle. Wij bespreken hoe zij van een zolderkamer in Alkmaar zijn uitgegroeid tot dé partij die Nederland Future Proof gaat maken. Hun motto? Digital Natives Rule! Ben je benieuwd naar hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen? Luister dan hier de volledige aflevering. Wil je nog meer weten over Breinstein? Lees dan ook de blog!

S2E2: Dept Agency

In het tweede seizoen van de podcast zit onze eigen Kevin Wouters aan de tafel met bedrijven om te bespreken hoe zij hun groei hebben doorgemaakt. Deze week zaten we samen met Jeroen Brandwacht, de Recruitment Manager van Dept Agency. Jeroen neemt ons mee in hun groei van het afgelopen jaar. Het Corona jaar. Waar veel bedrijven met moeite boven water bleven, heeft Dept een netto groei gerealiseerd van 160 medewerkers! Ben je benieuwd naar hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen? Luister dan hier de volledige aflevering. Wil je nog meer insights? Lees dan ook de blog!

S2E1: Raccoon Serious Games

In de podcast aflevering ging onze Kevin Wouters het gesprek aan met Jan-Willem Manenschijn. Samen bespraken wij hoe deze jonge ondernemer het voor elkaar heeft gekregen om in minder dan tweeënhalf jaar te groeien naar een bedrijf met 20 fte. Ook kijken we terug naar de jongere jaren van Raccoon Serious Games. In december, toen ze nog wat kleiner waren met een bezetting van ongeveer 15 fte, heeft Timetohire ze namelijk geholpen met een interim recruiter. Luister hieronder de podcast, of lees de volledige blog!

Wil jij ook bij Kevin aanschuiven in Het Recruitment Café? Neem dan contact op!

Schuif aan!

Seizoen 1

S1E7: Diversiteit en Inclusie

Afgelopen vrijdag een podcast opgenomen met Nela Avalos Cedeño over diversiteit en inclusiviteit. Een mooi open gesprek tussen twee recruiters met een totaal andere achtergond over dit interessante en persoonlijke onderwerp.

S1E6: Referral Recruitment.

Volgens onderzoek is referral recruitment één van de beste manieren om aan nieuwe medewerkers te komen. Lagere cost per hire en time to hire, referrals werken gemiddeld langer bij het bedrijf dan kandidaten die via andere wegen komen. Een interessant middel dus. Deze podcast gaat over referral recruitment. Wij horen graag jullie ervaringen met referral recruitment. Luister hier de podcast met Eveline Mutsaerts en Geert-Jan Dröge:

S1E5: Arbeidsrecht.

Samen met Hans Kamerbeek, van Kamerbeek Advocaten, en Maarten Bom, van Bomblebee Legal Consultancy een goed gesprek gehad over de laatste wetgevingen en beslissingen, relatie- en concurrentiebedingen, een OT of bepaalde tijdscontract en uiteraard over Corona in combinatie met arbeidsrecht. Wel iets langer dan je van ons gewend bent. Juristen zijn gewoon ietsje langer van stof, maar wel heel interessante stof! Wij zijn benieuwd naar jullie leerpunten uit deze podcast.

S1E4: Personal Branding

Alweer de vierde aflevering van Het Recruitment Café live! Deze keer spraken wij met Ellen van Dieren en Sebastiaan Cové over personal branding als recruiter. We hebben het onder andere over hoe je in 2021 als recruiter zijnde je online zichtbaarheid kan vergroten. Benieuwd hiernaar? 

S1E3: Thuiswerkgeluk

Wat een jaar. En het is nog niet ten einde. Gister kwam het nieuws dat niemand wilde horen maar wellicht wel zagen aankomen. Ook de komende tijd zitten we thuis te werken en dat doet pijn. Genoeg tips and tricks om deze tijd door te komen. Maar waarom voel je wat je voelt? Wat voor invloed heeft thuiswerken op je hersenen en psyche? Waar moet je op letten en wat kan je doen? Twee recruiters met een studieachtergrond in de cognitieve neuropsychologie vertellen hierover meer.  

S1E2: Holacracy binnen Timetohire.

Het is zover: aflevering twee van Het Recruitment Café is live! 

De tweede aflevering gaat over Holacracy. Ben je altijd al benieuwd geweest naar hoe de principes van Holacracy worden toegepast binnen een organisatie?

Holacratie is een nieuw besturingsmodel voor organisaties. Met dit model neemt men afstand van traditioneel top-downmanagement en verdeelt autoriteit over alle medewerkers in de organisatie. Dat is best wel spannend en soms uitdagend want niemand is gewend zo te werken. Uitgangspunt is dat een organisatie door de dynamische en transparante structuur in staat is voortdurend bij te sturen.

S1E1: Rec2Rec Recruitment

In deze aflevering hoor je recruitment specialisten Paco de Heij en Eveline van Kempen over het recruiten van recruiters. Ook wel bekend als; Rec2Rec recruitment.

Wil jij ook met ons in gesprek onder het genot van een goede kop koffie? Neem dan contact met ons op, of stuur Kevin een bericht!

Ben je benieuwd naar onze aanpak? Download ons Recruitment Success Framework.

De leukste banen binnen recruitment

Werken bij Timetohire

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou. Klik hier om te zien welke functie jij bij ons kan vervullen.

Onze vacatures