RPO Brunel - 30+ sales consultants aannemen in 9 maanden tijd

Brunel, een beursgenoteerd bedrijf dat niet meer weg te denken is uit de wereld van specialistische detachering. Na een bestaan van 46 jaar is het bedrijf op dit moment actief in 44 landen en heeft het wereldwijd 12.000 medewerkers die zich dagelijks bezighouden met het bieden van capaciteitsoplossingen op het gebied van Engineering, Finance & Risk, IT, Legal en Marketing & Communicatie.

De uitdaging:

Wat was de uitdaging van Brunel?
Brunel heeft Timetohire ingeschakeld om de groeiambities binnen Brunel Nederland te kunnen realiseren. Het werven werd tot de komst van Timetohire decentraal vanuit eigen teams geregeld. Men werkte samen met verschillende leveranciers die geen garantie konden bieden, of te weinig resultaat leverden. Hierdoor was er geen structuur op instroom, de kwaliteit van de instroom en de wervingskosten.

Tijd voor commitment.

Waar was je naar op zoek?
Xavier Hardy stond voor een flinke uitdaging. Meer dan 30 ervaren Sales Consultants aannemen in 9 maanden tijd. Op de huidige manier verdergaan was niet de juiste weg. Hij was op zoek naar commitment, een serieuze partner en wilde snel progressie boeken. Zodoende klopte hij bij Timetohire aan voor een RPO-oplossing. Recruitment Proces Outsourcing was zowel voor Xavier als Brunel een primeur. Een spannende stap die niet geheel zonder risico’s was, maar waar hij nu met een goed gevoel op terugkijkt.

De samenwerking

Hoe ervaarde je de samenwerking?
“De samenwerking met Timetohire is erg goed verlopen. Het mooie van de RPO-dienstverlening was dat het succes van de samenwerking altijd voorop stond. In de opstartfase hebben we intensief over en weer gecommuniceerd wat ervoor heeft gezorgd dat we snel op één lijn zaten en snel stappen konden maken. Timetohire stond altijd open voor onze feedback en wij voor die van hen en we hebben elkaar op verschillende vlakken scherp durven te stellen. Andersom zorgde dit ervoor dat de recruitment specialisten van Timetohire tegen heilige huisjes aan durfden te schoppen en ons écht wilde challengen om het maximale uit de RPO te halen.”

“Jullie verstaan je vak. Begrijpen wat belangrijk is aan een goed en snel recruitmentproces.”

Impact maken

Wat heeft de meeste impact gemaakt?
“De aanpak van timetohire en daarnaast de culture-fit als het gaat om het werven de echte ‘Bruneller’. Bureaus zaten hier geregeld naast en het was opvallend dat de match met kandidaten vanuit de RPO veel beter was dan die vanuit de verschillende werving en selectiebureaus. Daarnaast verstaat Timetohire haar vak. Recruitment gaat niet alleen over het vinden van de beste mensen maar ook om het managen van je recruitmentproces.”

Bij al onze klanten werken wij volgens het Recruitment Success Framework. Download het Framework hier om zelf aan de slag te gaan met het succesvol inrichten van jouw processen.

Het resultaat

Wat vond je van het resultaat?
“Het was spannend om te beginnen. Maar men is blij met het resultaat omdat alle doelstellingen zijn behaald. Ik had niet voor mogelijk gehouden dat het Timetohire zou lukken om voor een salesorganisatie 30+ consultants te werven in deze competitieve markt.”

Wat voor impact heeft de groei van het team op de business gehad?
“Wat we zien is dat niet alleen het aantal hires is toegenomen maar dat ook de kwaliteit van hires beter is geweest dan de hires via andere partijen. De Sales Consultants die via Timetohire in dienst zijn gekomen blijven veel langer in dienst en dit gaat ons uiteindelijk natuurlijk ook meer opleveren”.

Het voordeel van RPO

Wat is volgens jou het voordeel van RPO?
“Het voordeel van RPO is dat je in zeer korte tijd, met een duidelijke scope bergen werk kunt verzetten. RPO is bij uitstek geschikt voor grote projecten in een korte tijdsspanne.  Ideaal voor een organisatie die ambitieuze groeidoelstellingen wil realiseren.”

Wil jij ook sneller groeien in 2023? Kom direct in actie. Plan een kennismaking met een RPO consultant in en ontdek hoe wij jouw groeidoelstellingen kunnen realiseren.

Onze aanpak

Benieuwd hoe wij een recruitment opdracht aanpakken?

Bekijk meer over ons Recruitment Success Framework

Onze aanpak