Meer doen dan werving en selectie| Success Story: Eneco

Kevin Wouters - Interim Recruitment Specialist

Eneco levert al jaren groene stroom aan miljoenen Nederlandse huishoudens. En door flink te investeren in lokale wind- en zonneparken, dragen ze bij aan een groener en klimaatneutraler Nederland. Met drieduizend medewerkers is er altijd werk aan de winkel als het om recruitment gaat. Timetohire hielp Eneco om verouderde HR-processen te optimaliseren.

Overgekwalificeerde recruiters

Toen Lars Helmond vorig jaar begon als Regisseur Recruitment bij Eneco, merkte hij dat veel recruiters binnen het bedrijf tegen hetzelfde probleem aanliepen. “De prioriteit, het bewaken van de kwaliteit die binnenkomt, was ingehaald door de vele administratieve taken die recruiters moesten doen,” aldus Helmond. “Zonde van al dat talent, en niet bepaald efficiënt. Ik zat al langer te spelen met het idee van een recruitment-assistent die verantwoordelijk is voor de administratieve achterkant van het wervingsproces, zodat recruiters zich kunnen blijven focussen op de kern.”

Vliegjaren op het gebied van recruitment

In plaats van meteen een junior recruiter aan te nemen, ging Helmond eerst op zoek naar een partij die hem kon helpen om zijn ideeën succesvol te integreren in de organisatie. “We zochten iemand met genoeg vliegjaren op het gebied van recruitment om te begrijpen wat er nodig was om zoiets op te zetten. Want zo’n nieuwe verdeling van taken en activiteiten vraagt om een andere manier van werken.”

Snel aan de slag

“Het was snel duidelijk dat we bij Timetohire goed zaten. Ze voelden meteen onze behoeftes aan en wisten precies wat we nodig hadden. Denk dan aan efficiëntere software-systemen, maar ook welke processen binnen onze HR-afdeling toe waren aan een opknapbeurt. Dat ging allemaal supersnel; een paar dagen na het eerste contact zat er al een interim-recruiter bij ons op de vloer die pro-actief aan de slag ging om de boel in goede banen te leiden.”

Procesoptimalisatie

“Timetohire begrijpt dat recruitment meer is dan alleen werven en selecteren. Ze hebben ons goed geholpen met procesoptimalisatie en het ontwikkelen van nieuwe templates. Ik vond het ook erg fijn dat ze in een bredere context durfden mee te denken over de toekomst van recruitment, en hoe een grote organisatie als Eneco zich nog beter kan positioneren op de veranderende arbeidsmarkt. Niet met lege praatjes, maar als vakidioten onder elkaar.”

Recruitment in DNA

Helmond vat die houding samen als een combinatie van gedrevenheid, enthousiasme en ervarenheid. “Recruitment zit in het DNA van Timetohire. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in je organisatie, ook als de klus is geklaard. Sinds ik twee recruitment-assistenten heb aangenomen, nemen ze soms nog steeds contact op om te checken of alles goed gaat. Die betrokkenheid is ook als de samenwerking is beëindigd erg waardevol.”

Onze aanpak

Benieuwd hoe wij een recruitment opdracht aanpakken?

Bekijk meer over ons Recruitment Success Framework

Onze aanpak