Campus recruiter

Om een talentpool te bouwen voor onze klanten, inventariseer jij alle ins- en outs over de carrièrewensen van studenten en starters. Je helpt kandidaten bij het vinden van een stage of eerste baan en staat daarbij in nauw contact met opleidingen en organisatoren van carrière-events.

Scroll

Wat doet een campus recruiter

Een campus recruiter is verantwoordelijk voor het werven van talenten op universiteiten en hogescholen. Je werkt meestal voor specifieke bedrijven en organisaties die een talentpool willen opbouwen. Het doel is om toekomstige werknemers te vinden en te werven door middel van campus evenementen, presentaties, netwerkevents en andere activiteiten. Campus recruiters onderhouden ook contacten met universiteitsbegeleiders en -carrièrecentra om studenten en recent afgestudeerden te informeren over carrièrekansen bij hun bedrijf. De vacatures die je vervult zijn (afstudeer)stages, traineeships of startersfuncties. Daarnaast houd je vaak nauw contant met de studenten gedurende hun gehele studie en stage tot aan het moment dat de kandidaten daadwerkelijk starten in een startersfunctie.

Werving en selectie

Als campus recruiter zorg je voor het opbouwen van een talentpool en het aantrekken en selecteren van kandidaten voor een specifiek bedrijf. Het gehele proces wordt beheert door jou. Onderdelen van het proces zijn bijvoorbeeld het creëren van de naamsbekendheid door middel van een employer branding en de interesse te wekken bij potentiële kandidaten. Daarnaast zal je vacatures schrijven en plaatsen, sollicitaties beoordelen, uitvoeren van sollicitatiegesprekken en het nemen van een beslissing over wie aangenomen wordt.

Eventmanagement

Zichtbaarheid in de studerende doelgroep is de grootste taak voor campus recruiters. In vele sectoren is er veel concurrentie en wil je studenten al zo vroeg mogelijk bekend maken met de mogelijkheden en kansen bij het bedrijf waarvoor je werkt. Daarom organiseer je vaak excursies en interne evenementen om studenten beter te leren kennen en hen de mogelijkheid te geven het bedrijf en de bedrijfscultuur beter te leren kennen. Ook bezoek je veel opleidingen, verenigingen en bedrijvendagen waar je workshops en presentaties geeft om studenten op een laagdrempelige manier te laten oriënteren. Als campus recruiter zorg jij ervoor dat je workshops en presentaties voorbereid zijn, de juiste collega’s aangehaakt zijn en je weet wat de dag te wachten staat. Ook ben jij het gezicht van het bedrijf, dus weet jij met overtuiging en enthousiasme de mogelijkheden van het bedrijf over te brengen. Wanneer je merkt dat de doelgroep bepaalde belangen heeft, dan schakel je ook intern om te kijken of dat die belangen geïmplementeerd kunnen worden in de organisatie.

Relatiemanagement

Campus recruiters zijn de contactpersonen voor alle scholen, verenigingen en studentenplatformen waar sponsorevenementen plaatsvinden. Daar onderhoud je het gehele jaar contact mee, zodat je goed op de hoogte bent welke evenementen er aankomen en deze kanalen kan je gebruiken om bepaalde vacatures te promoten. Daarnaast kom je een toptalent soms al vroeg in hun studie tegen. Als campus recruiter zorg je er dan voor dat je gedurende de gehele studie in contact blijft met de kandidaat en helpt bij het maken van de keuzes in het carrièrepad van de kandidaat. Natuurlijk ben je ook intern op de hoogte van alle ins- en outs, dus zorg je ervoor dat je goed op de hoogte bent wat de behoefte is van de organisatie en weet wat er speelt.

Skills van een campus recruiter

Communicatief

Je hebt het vermogen om effectief te communiceren met verschillende stakeholders, waaronder spreken, schrijven en actief luisteren. Als campus recruiter ben je in staat om duidelijk ideeën over te brengen, te onderhandelen en relaties op te bouwen en te onderhouden. Je bent een schakel tussen veel verschillende stakeholders.

Flexibel

Als campus recruiter moet je vaak schakelen en loopt niet altijd alles zoals gepland. Je hebt het vermogen om snel te kunnen schakelen en je aan te passen aan veranderende omstandigheden en vereisten. Dit heeft betrekking op verschillende aspecten van het werk, zoals je taken en verantwoordelijkheden, de werktijden, maar bijvoorbeeld ook de werkomgeving.

Representatief

Je bent niet bang om voor een groep te spreken en je durft op onbekende mensen af te stappen. Met jouw open uitstraling ben je toegankelijk voor studenten en jij weet je omgeving te inspireren en motiveren.

Stressbestendig

Als campus recruiter lopen vaak veel verschillende taken door elkaar heen en is het van belang dat jij alle ballen hoog kan houden. Je ziet de variatie als een uitdaging en kan effectief blijven presteren onder stressvolle omstandigheden, zoals tijdsdruk, tegenslagen of complexiteit.

Een dag in het leven van een campus recruiter

Je bent vandaag wat later begonnen, want je hebt vanavond een recruitmentdiner bij een vereniging. Na het opstarten van je laptop en het drinken van een kop koffie, brief jij je 3 collega’s die vanavond met je meegaan naar het event. Je verteld ze welke studenten ze vanavond tegenkomen die al in je pijplijn zitten, wat de bedoeling is van de workshop die jullie geven, neemt de presentatie door en bespreekt de logistieke planning. Vervolgens behandel jij je nieuwe emails en ga je lunchen met collega’s. Na de lunch heb je een intakegesprek met een sollicitant en loop je een rondje langs alle huidige studenten om te peilen hoe het gaat en koppel je eventuele aandachtspunten terug aan hun buddies. Daarna open jij je ATS systeem, behandel je nieuwe sollicitaties en maak je een begin aan de vacaturetekst voor een nieuwe rol. Het is inmiddels al 16:00uur en tijd om je goodiepakketten in te pakken en je klaar te maken voor vertrek naar het recruitmentdiner. Samen met je collega’s vertrek jij naar de locatie waar je een workshop geeft aan 25 studenten en vervolgens gaat netwerken tijdens een 3-gangendiner. Na afloop drink je nog een drankje met je collega’s en bespreek je het evenement. Het was een topavond met veel goede studenten die je later deze week zal benaderen!

‘Het leukste aan mijn rol als campus recruiter vind ik dat ik echt iets kan betekenen voor kandidaten die een van de belangrijkste keuzes maken in hun leven, de eerste stap van hun carrière. Het werven en begeleiden van deze kandidaten is een uitdagend traject waar we de candidate experience voor iedereen even goed verzorgen. Met Escape Rooms, inhouse events en kick-off events is deze rol heel divers!’

Bob Bison Campus recruiter

‘Het leukste aan mijn rol als campus recruiter vind ik dat ik echt iets kan betekenen voor studenten die een van de belangrijkste keuzes maken in hun leven, de eerste stap van hun carrière.’

Marije van der Schans Campus recruiter

‘Ik ben verantwoordelijk voor alles wat met studenten te maken heeft. Dat maakt mijn baan erg gevarieerd en daar krijg ik energie van.’

Mohammed El Boussaidi Campus recruiter

Salaris campus recruiter

Het gemiddelde bruto jaarsalaris van een campus recruiter is €36.240,-. Daarnaast bestaan de secondaire voorwaardes vaak uit een leaseauto of reiskosten, een laptop, telefoon of telefoonabonnement en veel interne en externe activiteiten (denk aan sportfaciliteiten, diners en teamuitjes).

Volledig rapport over salarissen

Aan de slag!

Wil je meer weten over de mogelijkheden om bij of via ons te werken als campus recruiter? Bekijk de mogelijkheden!

Onze vacatures