Van Global Recruitment tot Procesoptimalisatie

  • S. Krug
Kevin is als interim recruiter verantwoordelijk voor een uitdagende opdracht bij Eneco. Hoe zorgt Kevin ervoor dat hij succesvol is en blijft en waar liggen zijn uitdagingen?

Kevin heeft als eerste interim recruiter van Time to Hire in bijna 1.5 jaar verschillende uitdagende opdrachten gehad. Van Global IT recruitment voor Suit Supply tot Cegeka adviseren bij het referral programma. Nu staat hij sinds twee maanden voor een nieuwe uitdaging, namelijk de optimalisatie van het recruitmentproces bij Eneco en de invulling van 50 vacatures.

’Eneco zit in een transitie binnen recruitment. Ze hebben het recruitmentteam nu zo ingericht dat de vaste senior recruiters alleen assessments controleren, het tweede gesprek doen en de arbeidsvoorwaarden bespreken. Op deze manier houden ze meer tijd over om ‘in de business’ te zitten en om specifieke campagnes te bedenken voor schaarse functies. Dit alles met als doel: Recruitment efficiënter inrichten en transformeren van reactief naar pro-actief.

Door deze veranderingen komt er een rol vrij als recruitment assistent. De recruitment assistent is verantwoordelijk voor het administratieve backoffice proces binnen recruitment. Dit is een nieuwe rol binnen Eneco en deze rol behelst het online zetten van vacatures, eerste cv selecties maken en neerleggen bij de interne hiring managers. Het inplannen van eerste gesprekken, uitzetten van assessments, binnenhalen van assessments en inplannen van tweede gesprekken.

Doordat deze handelingen op dit moment nog erg omslachtig gedaan worden, ben ik, samen met een andere interim recruiter, verantwoordelijk gemaakt voor het bovenstaande proces, maar ook om dit proces te versnellen. Dit doen wij door duidelijkere templates te versturen naar de business (formulier voor vacatures standaardiseren), in overleg met Capgemini kijken naar Robotics Process Automation en zoeken naar meer mogelijkheden om het proces sneller en efficiënter te maken. Dit alles zodat de nieuwe medewerker voor deze rol uiteindelijk in een warmer bad terecht komt.

Wij zorgen naast de dagelijkse administratieve backoffice dus voor het inrichten van deze rol. Op dit moment heb ik samen met de andere interim recruiter al mooie stappen gezet. Naast dat wij de workload onder controle hebben, hebben we ook meerdere templates gemaakt om het proces efficiënter te maken. Daarnaast zijn we gestart met Robotics Process Automation.

Het is mooi om te zien dat wij vanuit Time to Hire ook bedrijven met de grootte van Eneco goed kunnen helpen met onze kennis en expertise. Het is fijn om naast mijn eigen kennis nog zoveel expertise te hebben op de achtergrond. Als ik even vast zit, kan ik altijd collega’s vragen om mee te denken’.

Link direct met Kevin als je vragen hebt over werken het als recruitment specialist? Of check onze werken-bij-site