Tips voor recruitmentsucces #1: Effectuation!

  • Henke van Homoet en Marieke van Gijzen
We strijden allemaal om het beste talent in huis te halen. We lopen over van het werk. Hierbij krijgt recruiment vaak niet de aandacht die het nodig heeft. Hoe vinden en behouden we de juiste mensen? Dit vergt totaal andere kennis en middelen dan we tot nu toe inzetten. Effectuation is de manier om recruitment succesvoller te maken. De komende weken gaan we stap voor stap toelichten hoe dit in zijn werk gaat.
Tips voor recruitmentsucces #1: Effectuation!

Ondernemen via de principes van Effectuation is bewezen succesvol. Als je jouw recruitmentproces inricht aan de hand van deze principes en er naar handelt, ben je voorbereid op alles wat er op je pad komt. Recruiment wordt hierdoor duurzaam en succesvol en het recruimentproces efficienter en effectiever. Je zal continu beschikken over de juiste mensen. Dit maakt recruiment een onmisbare factor bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen en het het succes van jouw bedrijf.

Hoe werkt Effectuation? Je begint met vaststellen waar je naar toe wilt. De stip op de horizon oftewel het lonkend perspectief! Met Effectuation richt je je niet op het doel, maar op middelen die je hebt om het lonkend perspectief te bereiken. Het lonkend perspectief is wat je drijft, waar je voor staat, waar je naartoe wilt. Hoeveel nieuwe werknemers moet je hiervoor aannemen, welke kwaliteiten moeten zij hebben en hoe wil je dit gaan doen? De antwoorden op deze vragen kunnen je helpen jouw lonkend perspectief te bepalen. Wat is jouw stip aan de horizon?

De weg erheen wordt gevormd aan de hand van vijf principes:

bird-effectuation.jpgBird in hand: Wie ben je, wie ken je, wat kun je?

weegschaal-effectuation.jpgAffordable loss: Wat heb je ervoor over om je lonkend perspectief te bereiken

effectuation3.jpgCrazy quilt: Werk samen

lemonade-effectuation.jpgLemonade: “When life gives you lemons, make lemonade”

plane-effectuation.jpgPilot-in-the-plane: Stuur bij

De komende weken zullen we elke week de principes van Effectuation één voor één toelichten in onze blog. Dus, heb jij een droom of een visie? En ben jij benieuwd hoe je jouw lonkend perspectief op recruitmentgebied kunt bereiken? Volg dan onze pagina!

Het is tijd recruitment succesvoller te maken: It’s time to effectuate recruitment!    

Over de auteurs
Marieke van Gijzen en Henke van Homoet zijn respectievelijk als Organisatiepsycholoog en Consumentenpsycholoog verbonden aan Time to Hire. Time to Hire helpt organisaties recruitment succesvoller te maken.