RPO: een misleidende dienst?

  • Misha Blok
Outsourcing is een woord dat niet thuis hoort in het begrip RPO (Recruitment Process Outsourcing). Het zo optimaal mogelijk inrichten van het recruitmentproces kan toch alleen in samenwerking?
RPO: een misleidende dienst?

RPO verandert de recruitment wereld

De recruitment binnen jouw bedrijf loopt niet lekker: er is geen proces ingericht, de HR-afdeling doet het er maar een beetje bij en de meeste vacatures staan nog steeds open. Je bent geneigd om een Werving & Selectie bureau in te schakelen, maar dan wordt je gebeld door een recruiter. En nee, ze hebben het niet meer zoals eerst over Werving & Selectie. De oplossing die aangeboden wordt: RPO.

Wat is RPO?

De vraag die regelmatig uit de andere kant van de telefoon komt is; maar wat is het?

RPO staat voor Recruitment Process Outsourcing, ook wel de uitbesteding van het recruitmentproces. Een ander bedrijf neemt dus de recruitment over en richt het proces in.

Een aantal punten die onderdeel kunnen zijn van RPO :

  • Werken aan het werkgeversmerk (employer brand)
  • Data gedreven recruitment om te zien wat goed gaat en wat niet
  • Een ‘werken bij’ website maken
  • Jobmarketing

Outsourcing misleid

Het begrip ‘outsouring’ past niet. Zoals hiervoor staat uitgelegd, is het alsof een bedrijf geheel het recruitmentproces doet. En ja, tuurlijk dit wordt ook zeker aangeboden, maar meestal is dat niet het geval. RPO gaat namelijk om een samenwerking. Je wilt toch invloed hebben op je eigen werkgeversmerk?

Een woord dat het beter omvat is Orchestrating. Letterlijk vertaald: orkestreren. Net zoals bij een orkest wordt alles zorgvuldig voorbereid, er wordt samengewerkt door verschillende instrument spelers en het geheel wordt geleid door de orkestleider, met als doel: goed werk neerzetten waar muziekliefhebbers naar willen luisteren en voor terugkomen.

Voortaan Orchestrating

Orchestrating geeft dus beter weer wat RPO inhoudt. Het is namelijk een samenwerking tussen twee partijen, met een zorgvuldige voorbereiding waar samen wordt gewerkt door verschillende vakmensen met als doel: zorgen dat werknemers bij jou willen en komen werken met het oog op de toekomst.

Denk in het vervolg dus niet meer aan het volledig uitbesteden van het recruitmentproces, maar aan een samenwerking tussen twee bedrijven om het recruitmentproces zo efficiënt mogelijk in te richten.

Gratis RPO informatie

RPO zorgt er dus voor dat potentiele werknemers bij jou willen en komen werken met het oog op de toekomst. Wil jij ook de juiste kandidaten aanspreken, maar je hebt geen idee waarom dat op dit moment nog niet lukt of waar je moet beginnen? Neem gratis en geheel vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen wij samen kijken hoe jullie er nu voorstaan en waar de verbeterpunten liggen. Lijkt je dit wel handig?

Vraag ons gratis om advies!