Recruitment door de ogen van een topsportster

  • J. Brouwer
Welke competenties ontwikkel je als topsporter die van grote waarde kunnen zijn in het dagelijkse leven van een recruiter? En wat is het belang van data, waarom is het zo belangrijk om hier mee bezig te zijn? Je leest het in deze blog.
Recruitment door de ogen van een topsportster

Van jongs af aan heb ik getennist en haalde hier zo veel plezier uit dat ik geprobeerd heb om hier mijn carrière van te maken. Ondanks dat het alweer enige tijd geleden is dat hier een punt achter is gezet, profiteer ik nog dagelijks van de opgedane ervaringen.

Destijds stond elke dag in het teken van verbeteren. Hiervoor werkte ik samen met allerlei coaches, ieder met hun eigen persoonlijkheid en ondervind je snel hoe je het beste met elkaar kan communiceren en omgaan. Wat ik wel heb moeten leren is dat hun feedback, nooit gericht is op mij als persoon, maar bedoeld om het doel te halen. Ik besefte dat hun inzichten, punten aan het licht brachten die ik zelf nog niet had bedacht. Daarnaast werd ik gestimuleerd om ook nieuwe dingen uit te proberen. In mijn rol als recruiter zit ik nu meer in de coachende rol, waarin ik zowel kandidaat als opdrachtgevers ondersteun bij het halen van hun doel en feedback geef om het beste resultaat te halen. Mijn voordeel hierin is dat ik ervaren heb hoe het is om de ontvangende partij te zijn. Hierdoor weet ik hoe feedback ontvangen kan worden en heb ik sneller door hoe dit goed af te stemmen op de ontvanger.

Om vooruitgang te boeken, waren we constant vooruit en terug aan het kijken; wat is het doel (korte én lange termijn), hoe gaan we er komen en hebben de veranderingen het gewenste resultaat gebracht? Data driven recruitment is een goed voorbeeld in recruitment waarin je hier ook mee bezig bent. Door een goed inzicht in wat er gedaan is kan je verbeteringen aan brengen in duurzaam recruiten, zorgen voor een goede candidate experience en meer aannames realiseren. Ook met opdrachtgevers evalueer ik met regelmaat lopende en afgeronde processen. Allemaal met als doel om te leren wat de volgende keer beter kan.

Daarnaast krijgt iedere sporter te maken met tegenslagen. Zowel in de sport zelf (verliezen) als, persoonlijk (fysiek of mentaal) of met de mensen om je heen. Welke tegenslag dan ook, je weet jezelf opnieuw te motiveren om door te gaan. Als recruiter krijg je ook te maken met tegenslagen. Zoals kandidaten die zich toch last-minute terugtrekken of opdrachtgevers die voor de derde keer hun vacature veranderen. Nooit leuk, maar elke dag heb ik weer nieuwe energie om de processen op te pakken.

Mijn topsport carrière heeft me ook competenties gebracht die ik van nature niet had. Mijn enthousiasme en brede interesse (nieuwsgierigheid) hadden ook een keerzijde. Ik kon snel afgeleid zijn, dingen afraffelen, details over het hoofd zien en het grote doel (even) uit het oog verliezen. Daarom heb ik hard gewerkt aan discipline; iets kunnen opbrengen omdat het moet en niet stoppen tot het daadwerkelijk af is. Hierdoor heb ik tegenwoordig een strakke planning, to-do lijstjes en zorg dat alles administratief constant en goed verwerkt is. Wat er weer voor zorgt dat ik geen dubbel werk verricht en (bijna...) nooit een afspraak vergeet.

Uiteraard hoef niet iedereen een topsport achtergrond te hebben om goed te worden in recruitment, maar heeft het mij ontzettend veel gebracht en pluk ik daar nu nog steeds de vruchten van. Spijt dat ik ooit gestopt ben met tennis heb ik niet, want als recruiter kan ik nu nog steeds “scoren” en is er altijd ruimte om ergens progressie te maken.