How To #1: Succesvol Recruiten van Recruiters

  • Robert Steinmetz
Recruiters die andere recruiters recruiten. Een inception-achtige zin die veelal tot verwarring zorgt, maar in de huidige markt is effectief REC-2-REC recruitment onmisbaar. In deze blog lees je vier belangrijke eigenschappen van een succevolle rec-2-rec strategie. De inhoud is mede tot stand gekomen dankzij Paco de Heij en Henke van Homoet, rec-2-rec specialisten binnen Time to Hire.
How To #1: Succesvol Recruiten van Recruiters

#1 Rec-2-rec is een kandidaatgedreven markt


Bij een actieve behoefte aan een nieuwe baan heeft een goede recruiter geen tussenbureau nodig om een nieuwe uitdaging te vinden. Dit geldt voor zowel corporate als bureau recruiters. Deze actief werkzoekende weet via het eigen netwerk snel een passende nieuwe werkgever te vinden. 

Rec-2-rec specialist Paco vertelt hoe zijn toegevoegde waarde voornamelijk wordt ervaren door latent werkzoekende recruiters: "Recruiters die passief op zoek zijn naar een gave baan zetten hun CV niet op Indeed of jobboard. Absoluut niet zelfs. Zij weten goed wat ze zoeken én vooral wat ze niet zoeken. Door mijn ervaring in de recruitmentwereld weet ik bureau recruiters over de wonderlijke wereld van de corporate zijde te vertellen. 

Samen vertalen we hun behoeften naar concrete eisen. Ze zijn voornamelijk geïnteresseerd in doorgroeimogelijkheden, de verwachtte KPI’s en willen ook de vrijheid om thuis te kunnen werken. Het is vervolgens mijn taak om organisaties te vinden die aansluiten. Ik werk dus echt kandidaat gedreven!"

Recruiters zijn voornamelijk geïnteresseerd in doorgroeimogelijkheden en bepaalde vrijheden van werken - Paco

Time to Hire heeft intern 30 recruitment specialisten, allen met een uitgebreid netwerk. 

 

how-to-1.jpg


#2 Scan je team om te matchen op bedrijfscultuur en DNA 


Iedere recruiter weet hoe belangrijk de match tussen de werknemer en de bedrijfscultuur is. In de rec-2-rec is deze nog belangrijker dan in andere vakgebieden. Een recruiter moet zichzelf kunnen identificeren met jouw bedrijf en mensen om succesvol te zijn. 

Time to Hire werkt samen met SalesTalent.me om een teamscan af te nemen bij de start van een samenwerking. In deze teamscan worden enkele toekomstige collega’s gevraagd om een online assessment in te vullen. Vanuit dit assessment wordt duidelijk wat voor werkstijl en bedrijfscultuur heerst binnen het team en organisatie. Dit is broodnodige informatie om het juiste recruitment talent te enthousiasmeren, informeren en te binden! 

In het bemiddelen van recruiters is de match op bedrijfscultuur en de werkstijl nóg belangrijker dan in andere vakgebieden.


Ben jij benieuwd naar de karakteristieken van jouw recruitment team, maar niet direct opzoek naar een nieuwe collega? Let us know, in januari 2020 geven wij 5 teamscans gratis weg!

#3 Een online strategie versterkt het succes


Ja, recruitment is sales en recruitment is marketing. Sales en marketing kunnen niet meer zonder online. En recruitment ook niet. Een rec-2-rec samenwerking bij Time to Hire leidt altijd tot een online campagne, gericht op jouw doelgroep.

Henke: "Wij werken met moderne vacatures, meten online bereik en zetten targeted advertisment in om doelgroepen te bereiken. We vragen aan onze opdrachtgever dan ook om mee te investeren in een zogeheten omnichannel strategie. In deze strategie vertalen we de vacature van onze opdrachtgever naar gerichte communicatie via o.a. Linkedin en Instagram. Dit online component maakt mijn werk ook een stuk leuker!"

#4 Succesvol rec-2-rec is een specialisme


Paco: "Ik spreek veel corporate recruiters, gespecialiseerd in bijvoorbeeld IT, die het hun eer te na vinden om mij aan het werk te zetten. Ze zijn ervan overtuigd dat een goede recruiter toch echt wel een eigen vervanger moet kunnen vinden. Ik bewonder de drive, maar ik ben van mening dat rec-2-rec een specialisme is. Iets waar je dagelijks bezig mee moet zijn om de juiste resultaten te behalen. Op mijn beurt geloof ik niet dat ik de juiste recruiter ben voor het werven van senior cloud specialisten.. Ik zou niet weten waar te beginnen, haha!"

Binnen Time to Hire zijn er dagelijks ruim 10 collega’s bezig met het rec-2-rec specialisme. Zij halen hun plezier en werkgeluk voornamelijk uit netwerken, kandidaat-contact en niet direct uit snel-snel vacatures vullen.

Wij hopen dat deze blog iets meer inzicht geeft over het specialisme REC-2-REC. Ben jij recruiter en mogelijk op zoek naar een nieuwe job binnen ons mooie vak? Contact dan Paco of Henke, ze praten graag met je verder.
Ben je op zoek naar collega recruiter en zou je Time to Hire willen inzetten in deze zoektocht? Contact dan Robert Steinmetz, samen kunnen we de juiste strategie bepalen!

20191204-090314.jpg