Wat heeft Femke het afgelopen jaar gedaan?

  • S. Krug
Femke is al bijna een jaar bij Cegeka als interim recruiter aan de slag. Lees hier hoe zij daar terecht is gekomen, wat haar rol is en hoe zij samen met haar collega’s succesvol is.

Hoe ben je bij Cegeka terecht gekomen? 

Via een oproep op LinkedIn is Femke terecht gekomen in het vierkoppige recruitment team van Cegeka Nederland. Femke is ingezet als interim professional om het achterstallige werk en tekort aan capaciteit op te vangen. 

‘Op dit moment zit ik bijna een jaar bij Cegeka Nederland en sinds afgelopen zomer bij Cegeka-dsa.'

Wat was het doel van je opdracht?

Mijn voornaamste doel was om het team zo snel mogelijk te ondersteunen bij het invullen van de openstaande vacatures. Daarna ben ik verantwoordelijk geworden voor het gehele recruitmentproces binnen Cegeka-dsa. Dit gaat erg goed en begint steeds meer vorm te krijgen. In de afgelopen 3 maanden heb ik bijna 40% van de gebudgetteerde vacatures voor 2020 in weten te vullen.

Op dit moment zit ik bijna een jaar bij Cegeka Nederland en sinds de zomer bij Cegeka-dsa. Inmiddels is er ook een dedicated HR Business Partner voor Cegeka-dsa aangenomen. Hierdoor kwam mijn plek vrij voor een vaste recruiter en ik had het voorrecht om deze te mogen invullen. Dit is uiteraard gelukt en hij gaat per maart starten! Gelukkig heb ik 2 maanden de tijd om mijn werkzaamheden en kennis goed aan hem over te dragen zodat hij goed ingewerkt is en de organisatie niks zal merken van de overgang. 

Wat heb je naast het recruitment mogen doen bij Cegeka? 

Naast het invullen van de openstaande vacatures, ben ik ook bezig geweest met kleine employer branding projecten en het verder professionaliseren en uitbreiden van het recruitmentproces. Het in kaart brengen en het opstellen van een gedegen recruitmentplan voor 2020 was hier een belangrijk onderdeel van. Het is een uitdagende interim opdracht waarbij stakeholdermanagement erg belangrijk is om je doelen te behalen en de gewenste kwaliteit te leveren.

Nu mijn opdracht bijna ten einde loopt kijk ik met trots terug op het afgelopen jaar en de mooie resultaten die wij met het hele team binnen Cegeka hebben weten te boeken. Ik zie het ook echt als toegevoegde waarde dat ik vanuit Time to Hire deze opdracht heb kunnen doen. Ik heb op heel veel momenten met Time to Hire collega’s kunnen sparren en ik heb veel kennis met hen kunnen delen maar ook mogen gebruiken’.

Benieuwd waar Femke mee bezig is? Volg haar op LinkedIn via deze link

Als jij ook op zoek bent naar uitdagende opdrachten in recruitment kijk dan ook eens op onze werken-bij-site