December, blijf de concurrentie een stapje voor!

  • Sebastiaan Cové
Tegenwoordig hebben kandidaten meerdere sollicitatie procedures om uit te kiezen. De strijd om felbegeerde kandidaten neemt met de dag toe. Dit artikel gaat over hoe je in de maand december je concurrenten een stapje voor blijft.
December, blijf de concurrentie een stapje voor!

Wil jij de concurrentie een stapje voor blijven in de maand december? Ga dan nog niet nadenken over je goede voornemens, maar neem een eindsprintje richting 2020. In december worden namelijk 35-40% minder vacatures geplaatst terwijl het aantal mensen dat een baan zoekt hetzelfde blijft. Onderschat daarom deze laatste drie weken niet en steek juist extra energie in je recruitment campagnes.

Waarom jij nu het verschil kunt maken? Bij de grote corporaties is het in de meeste gevallen zo dat de budgetten voor 2019 inmiddels hun bodem hebben bereikt. Dat betekent waarschijnlijk dat ze niemand zullen aannemen tot de budgetten van 2020 bekend zijn. Daarnaast staan de feestdagen voor de deur. Veel bedrijven zijn helemaal gesloten of draaien op halve kracht. Grote kans dat ze niet eens in staat zijn om sollicitanten in behandeling te nemen. Deze sollicitanten willen niet wachten.

Hier nog een paar redenen om door te knallen:

  • Veel mensen denken deze periode over hun toekomst na. 80% van de markt is latent zoekend (volgens Indeed). Het hele jaar door hebben ze hard gewerkt en nu komt weer een periode van inkeer en bewustwording. Naast al die goede voornemens zal de carrière zeker de revue passeren. Mooi moment om hen te verleiden met al het moois dat je hen te bieden hebt.
  • Aanwezigheid op social media neemt toe. Deze maand is er altijd een flinke toename van activiteit op social media in tegenstelling tot de rest van de wintermaanden. Iedereen wil graag op de hoogte blijven van wat familie en vrienden uitspoken. De kans dat deze mensen dus jouw posts en uitnodigingen zien, en zelfs reageren, neemt daardoor ook flink toe.
  • Niet iedereen viert Kerst. Het blijft een Christelijk feest. Je kunt ervan uitgaan dat niet iedereen dit viert. Blijf daarom doorgaan met het benaderen van mensen. Het heeft al lang niet meer de lading die het een jaren terug had. 
  • Je concurrenten zijn uitgeput. Ook dit jaar nam de schaarste weer flink toe op de arbeidsmarkt. We hebben veel moeite moeten doen om alle vacatures in te kunnen vullen. Je concurrenten zullen, net zoals jij, vast toe zijn aan een paar dagen vrij. Veel recruitment bureau's zijn de laatste week van het jaar gesloten. Ik zeg ‘gooi een leuke kerstachtige playlist aan en recruit nog even door’. Ik kan je verzekeren dat je alle top recruiters een stapje voor zult zijn.

De D van december staat voor ‘Data’.

Naast doorgaan met recruitment valt er meer uit de maand december te halen. Je doet er goed aan om eens kritisch naar je strategische recruitment plan voor 2020 te kijken. Begin met het verzamelen van de data rondom je recruitment activiteiten. Hoe goed werkt je website of werken-bij-site, hoe goed wordt er gereageerd op je vacatures, wat is je time-to-hire of het recruitment proces op zich. Je kan enorm veel onder de loep nemen om meer rendement uit je recruitment activiteiten te halen. Door data-driven bezig te zijn kun je beter inzien aan welke knoppen je in 2020 moet draaien om ook dan weer de recruitment doelstellingen te halen.

Je branding

Ook geen onbelangrijke. Het is een mooie periode om aan je employer brand te werken. Er worden ontelbaar veel borrels en recepties georganiseerd de komende weken. Zorg dat je aanwezig bent en deel het op social media. Wees creatief en probeer écht op te vallen. Zelf vond ik de pop-up store van Coolblue op Utrecht centraal weer het schoolvoorbeeld van inspelen op actualiteiten. Maar niet iedereen heeft daar budget voor daarom aan jou de eer om hier creatief mee om te gaan. Om klein te beginnen zou je ook mijn andere blog over de inzet van Instagram kunnen lezen. Dat is een stuk goedkoper. Mocht je hier meer over willen weten kan je mij uiteraard een berichtje sturen.

Laatste woorden

In iedere competitie waar je nek aan nek gaat met de concurrentie doe je er soms goed aan om tegen de stroming in te gaan. Dus in plaats van je recruitment activiteiten terug te schroeven, juist samen met je collega’s de energie vinden om door te pushen naar de jaarwisseling. Neem dit ook mee in de strategie voor 2020. Pasen staat straks weer voor de deur, de zomer is dé periode om te zaaien en “poef” dan mag je in december 2020 weer pushen om het maximale eruit te halen. Neem tussendoor een paar dagen vrij hè.

Ik wil afsluiten door te zeggen dat je absoluut niet het gevoel moet hebben dat je tijdens de feestdagen mensen tot last bent en hen niet moet benaderen. Iemand gelukkig kunnen maken met een nieuwe baan is het mooiste eindejaarsgeschenk wat ik me maar kan wensen. Ik zit overigens goed op mijn plek! Dus pak deze kans en blijf je concurrenten voor.

Happy recruiting en succes met de eindsprint!! 

En mocht je nou zelf aan het nadenken zijn over je toekomst in recruitment kijk dan eens bij Time to Hire, klik hier! We zoeken altijd gepassioneerde recruiters om met ons het recruitment landschap fundamenteel te veranderen.

Wil je meer weten mag je mij altijd bellen 06-83796589