Dé Recruitment Oplossing

  • Kimberly de Jager
Van de week kwam er weer een artikel naar buiten dat de krapte op de arbeidsmarkt nu echt naar ongekende hoogtes stijgt. Met een groeiende economie wordt het voor bedrijven steeds moeilijker om de juiste kandidaten te vinden. Een aantal jaar geleden zat deze krapte voornamelijk in de Techniek en IT maar tegenwoordig is ook de strijd om goede leraren, verzorgers en glazenwassers geen gemakkelijke.
Dé Recruitment Oplossing

Voor veel HR-afdelingen betekent dit een ontzettend grote werkdruk. Opeens is HR namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het uitstippelen van het HR beleid, personeelsadministratie, interne communicatie, begeleiding, relaties onderhouden met vakbonden en medewerkers tevreden houden (wat al een waslijst op zich is) maar nu ook… recruitment!

Daarnaast is er ook vaak onduidelijk wat er precies moet gebeuren om de juiste kandidaten te vinden en ontstaan er intern frustratie. Bijvoorbeeld: vacatures die al ruim 5 maanden openstaan, meerdere kandidaten die op het laatste moment toch het voorstel weigeren, concurrenten die de top-kandidaten onder jouw neus vandaan plukken of kandidaten vinden jouw bedrijf simpelweg niet ‘sexy’ genoeg. Misschien heb je wel eens gehoord van het beruchte ‘counter-offer’? Een ervaren recruiter weet dit soort obstakels vaak te overwinnen, of in ieder geval de kans van slagen te vergroten. Want laten wij eerlijk zijn: recruitment is wel echt een vak. Maar lang niet elk bedrijf beschikt over zo’n top-recruiter. Hoe doen deze bedrijven dan toch mee in de strijd om top-talent?

De bekendste (misschien wel meest gebruikte?) oplossing voor recruitmentproblemen zijn de werving- &selectiebureaus. Werving- en selectiebureaus zijn vaak een grote hulp bij het snel invullen van één of enkele specialistische rollen. Maar hoewel de directie staat te schreeuwen om alle openstaande vacatures zo snel mogelijk in te vullen, worden zij waarschijnlijk niet erg enthousiast van de w&s fee’s (en al helemaal niet bij meerdere openstaande rollen). Stel, jouw team heeft zeven openstaande vacatures, wat doe je dan?

En dat is precies het moment waar wij inspringen: Time to Hire!  Time to Hire kan jouw organisatie ontlasten op recruitmentvlak door het recruitmentproces gedeeltelijk uit handen te nemen. Ik noem specifiek het woord ‘gedeeltelijk’ want het blijft een samenwerking. Wij nemen niet ‘alles’ uit handen om vervolgens van de aardbodem te verdwijnen en nieuwe CV’s af en toe aan te laten waaien. (Mijn collega Mischa heeft daar nog een leuke blog over geschreven : Lees hier). Door regelmatig in contact te blijven en constant te polsen kunnen wij perfect inspelen op de behoeftes van onze opdrachtgevers. Zoals:

Ö      het oppakken van de werving en selectie

Ö      opbouwen van een talentpool

Ö      het onderhouden van continuïteit in de werving

Ö      employer branding (een onderschatte kracht)

Ö      het inrichten en bijhouden een een Automatic Tracking System (ATS)

Ö      het opzetten van een lange termijn recruitmenstrategie.

Onze recruiter zit elke week bij jou op locatie en maakt het gehele proces voor jou inzichtelijk. Plus als bonus staat ook het interne team van resourcers klaar! Kortom, een oplossing op maat waarbij jij op lange termijn terug kan vallen op jouw recruitmentproces en talentpool. 

Heb je liever alleen tijdelijke ondersteuning door een piek in vacatures of uitval in het HR/Recruitment-team? Ook dan helpen wij je ook graag.

Dus, is het al Time to Hire?